Üç puandan fazlası...

Bir maç ne kadar olumsuzluklar içinde başlayabilirse, o kadar olumsuzlukla başlayan bir maçtı...

Maçın ertelenmesi, şehrin konsantrasyon kaybı ve soğuk hava şartları oldukça BB Erzurumspor’un aleyhine çevirmişti.

Erkan Sözeri karşılaşmaya başlayabileceği en ideal on birle başladı. Ancak Keçiörengücü’nün özellikle  karşılaşmanın ilk yarım saatlik bölümündeki  mücadeleci futbolu Erzurumspor’un kendi yarı sahasından çıkarmamasına ve istediği pozisyonları bulamamasına neden oldu.

Dakikalar ilerledikçe Erzurumspor oyunda dengeyi kursa da bunu pozisyon sayısına yansıtamadı. Oltan’ın oyuna girmesinden sonra çift forvete zorunlu dönüşle birlikte , Erzurumsporun  kanatları etkili kullanmaya başladı.. Nitekim  on dakikalık periyotta  pozisyonlar ardı ardına geldi. Ve Emrah’ın  ortasına Pote’nin dokunuşuyla hem kendisine hemde Erzurum’a rahat bir nefes aldıran gol ve üç geldi...

Maç 1-0 iken rakibin Bokila hamlesine Erkan hoca anında Batuhan’la cevap verince rakibin zayıf olan hücum gücü sıfıra inmiş oldu. Ayrıca Jasmın yerine ikinci yarıya risk alarak Obertan’la başlamak galibiyetteki nüanslardandı...

Jasmın alan savunmasında oldukça başarılı bir oyuncu. Ancak İkinci ve üçüncü bölgede pas oyunlarında  statik kaldığı için Erzurum’un özellikle hücum oyununda bir kişi eksik kalmasına sebep oluyor. Obertan oldukça istekliydi. Hem orada ki pas trafiğini çok iyi yönetti. Hemde savunmasına oldukça yardım etti.

Bugün çok zor ve kritik bir galibiyet alındı. Erzurum sezon sonu şampiyonluk ipini göğüslediği zaman bu maçın anlamı ortaya çıkacaktır. Kötü oynarken kazanabilmek senin iyi takım olduğunun ispatıdır.

Artık her maç final...

Finale doğru yaklaşıyoruz. Geriye kalan süreçte Erkan hocanın yapması gereken her oyuncuyu hazır tutmak. Bu lig 12 futbolcuyla bitmez. Hatay bunu ispatı...  Oynayan ve oynamayan  oyuncular arasında psikolojik denge kurmaz zorundasın.

Haftaya oynanacak maçlar çok önemli. Şampiyon olmak istiyorsan rakiplerin birbirleriyle oynadığı hafta kazanacaksın. BB Erzurumspor 2 maç /4 puan ortalaması yakalayıp araya iki deplasman galibiyeti sıkıştırırsa kesin olarak  bir üst lige çıkar...

Bunun için camia olarak kenetlenmek zorundayız.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.