İlçeler Haber Girişi : 26 Kasım 2013 12:32

Ücretsiz 5 bin 400 adet ekmek fişi dağıtıldı

Ücretsiz 5 bin 400 adet ekmek fişi dağıtıldı
Erzurum'un Aziziye İlçesine bağlı Dadaşkent semtinde faaliyet gösteren unlu mamuller ve ekmek fırınında başlatılan ' Askıda Ekmek' uygulamasıyla bir ayda 35 aileye toplam 5 bin 400 adet ücretsiz ekmek fişi dağıtıldı.
Erzurumajans-Erzurum'un Aziziye İlçesine bağlı Dadaşkent semtinde faaliyet gösteren unlu mamuller ve ekmek fırınında başlatılan ' Askıda Ekmek' uygulamasıyla bir ayda 35 aileye toplam 5 bin 400 adet ücretsiz ekmek fişi dağıtıldı.

Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent semtinde 5 yıldır faaliyetini sürdüren Somuncu Baba fırını tarafından 4 yıl önce başlanılan 'Askıda Ekmek' uygulamasında bir ayda 35 aileye 5 bin 400 adet cretsiz ekmek fişi dağıtıldı. . Bu uygulama sayesinde birçok aile ekmeği ücretsiz alıyor. Uygulamayı başlatan işletme sahibi Yusuf Çelik, bu uygulamayı yıllar önce İstanbul'da gördüğünü belirterek, " Erzurum'a döndüğümde bir fırın açtım. Aklımda ise İstanbul'da gördüğüm 'Askıda Ekmek' uygulaması vardı, ilk yıl bunu gerçekleştirmem mümkün olmadı. Kalan bayat ekmekleri dağıttım, belli bir birikime sahip olduğum ilk an ise 'Askıda Ekmek' uygulamasını başlattım." şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen bu uygulama sayesinde Kasım ayında 35 aileye toplam 5 bin 400 adet ücretsiz ekmek fişi dağıtıldı. 'Askıda Ekmek' uygulamasıyla, yardım etmek isteyipte kime, nasıl yardım edeceğini bilmeyen insanlarında yardımına konuşulduğunu söyleyen Çelik, " Bizim için en önemlisi yardım edilen insanların rencide olmaması, bu yardımı alırken utanmamasıydı, bu uygulama bize ve yardımsever vatandaşlarımıza bu imkânı sundu." dedi. 4 yıldır 'Askıda Ekmek' uygulamasına aralıksız devam eden Somuncu Baba unlu mamuller ve ekmek fırınındaki bu uygulamanın en iyi yanı ise yardım etmenin kolay olması. Örneğin; Ekmek almaya geldiniz, 3 ekmek aldınız, 2 ekmekte askıya dediniz ve bu sayede siz de bir ailenin ücretsiz 2 ekmek almasına katkıda bulunmuş oldunuz. En çok yardımın bölgedeki diğer işletme sahiplerinden geldiğini söyleyen Çelik, " Biz hesaplamamızı yapıyoruz ve toplam kaç ailenin ne kadar ekmek tükettiğini belirleyerek o ailelere aylık toplam ekmek fişlerini veriyoruz. Tabelaya askıda kaç ekmek olduğunu yazıyoruz, birdahaki aya kadar ne kadar askıda ekmek alan oluyorsa geriye kalan kısımda bizim yardımımız oluyor." dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.