Uçtu uçtu TÜYAP uçtu!

2018 yılının Şubat ayı… Cumhurbaşkanımızın adının verildiği ‘Fuar Merkezi’ndeyiz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz ile 10 yıllık bir protokol imzalıyor.

TÜYAP gibi bir marka 10 yıl boyunca Erzurum’da fuar organizasyonları yapacak.

Erzurum için büyük şans. Öyle ki, yatırım da harika.

Hakkını yemeyelim dönemin Valisi Ahmet Altıparmak’ın da bu yatırımda önemli bir payı var.

İmzanın şahitleri sadece katılımcılar ve gazeteciler değil, Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu hatta projeleriyle ünlü Mustafa Ilıcalı da orada.

Konuşmalar yapıldı, imzalar atıldı. Başkan Sekmen, “Fuar merkezimiz Ortadoğu’nun en büyük fuar merkezi unvanına sahiptir. Erzurum fuar merkezi olarak anılacak” dedi.

Deklanşörlere bastık, o anları ölümsüzleştirdik.

O günden sonra TÜYAP, fuar organizasyonlarına başladı.

Kitap, tarım, kozmetik derken…

Kiracı TÜYAP bir gün ev sahibinden, “Çatımızı yapın burası sorunlu” isteğinde bulundu.

Ev sahibi oralı olmadı. Çatı akmaya başladı.

Kiracı, “Isınamıyoruz, tesisat” dedi, ev sahibinin umurunda değildi.

“Binada düzenleme yapalım, ofislerin hiç birinde pencere yok” dedi yine ev sahibi, ‘ne halin varsa gör’ modundaydı. 

“Bari bir jeneratör alın, fuar sırasında elektrik kesilirse rezil oluruz”

Bu istek bile karşılık görmedi.

Tüm bunlara rağmen TÜYAP 13 fuar organize etti. Organizasyon yaparken eksikliklerini de bir şekilde gidermeye çalıştı. Tabi bu arada binlerce insan fuarları ziyaret etti, herkes kazandı ve her birinde ‘ev sahibi’ en ön saftaydı. Girin bakın arşivlere, her fuarda ev sahibi başrolü oynamıyor muydu?

Şans işte… Pandemi’nin ilan edildiği günlerde ‘Evleniyoruz’ fuarı vardı. Apar topar fuar toplandı.

Kiracı baktı ki, artık olmuyor, geçen ay çekti TIR’ları kapı önüne pılını pırtını toplayıp çekti gitti.

Pandemi belki bahanesi oldu ama TÜYAP gitti. Zaten ev sahibinin de umurunda değildi.

Evet, TÜYAP kaçtı, gitti. Erzurum böyle bir markayı kaybetti.

Daha önce de yazmıştım, tekrarlıyorum;  fuarcılıkta organizatör markayı kaybetmek beraberinde marka katılımcıları da kaybetmek demektir.

Kaybettin işte Erzurum. Niye kaybettin anladın mı Erzurum?
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ferhan YILDIZ 01 Ocak 1970 02:00

    TÜYAP Fuarcılık anlamında zaten Erzurum’da adam akıllı bir çalışma yapmadı.iki kına gecesi düzenlemekle Fuarcılık yapılmayacağını kendileri daha iyi biliyor olmalı.fuar davet işidir hem firmalar hem ziyaretçiler daha düzgün organizasyonlarla davet edilebilirdi.kaldıki buradaki yöneticilerle önerilerimizi paylaştık ve hatta Kendi sektörümüzde Türkiye ve dünya çapında iş yapan firmaları ile görüştüğümüzde doğuda yapılabilecek her türlü organizasyona katılmaktan memnuniyet duyacaklarını söylediler.görüşülen firmalar ve potansiyel firmalar TÜYAP la paylaşıldı Ama sonuç yine KINA GECESİ.benim şahsi görüşüm bu arkadaşlar hiçbir zaman burayı tam anlamı ile kullanmadılar kullanmak istemediler.haberi yapan arkadaş yine olaydan bi haber kendi çapında yazmış birşeyler.sana tavsiyem git oradaki arkadaşlara rica et dolaş orada ısıtma tavandan hava kanalları ile yapılıyor ve sistem tam kapasite çalışınca içerisi hamam oluyor(kiracının gaz faturasını ev sahibi ödemedi diye yakmamışsa ayrı tabi),binanın mimarisi gereği ofisler iç koridorlarda olduğu için pencere açılınca deniz görmeyi mi planlamış arkadaşlar da yapılmamış o da ayrı bir mesele.pandemi olayını TÜYAP ve fuar alanına nasıl bağladın onu bende anlamadım.

  • Ilımlı Muhalif 01 Ocak 1970 02:00

    O bina yapılırken o kadar çaldılar ki ne çatısı dikiş tutar ne de ısınır!!! Tüyap gittiğine göre ne CNR gelir ne de başkası... Bayburtlusu gitti Malatyalısı geldi, belediye birilerinin babasının malı gibi... Erzurumlu esnaf para alamazken, Bingöllü

  • Akın 01 Ocak 1970 02:00

    Memleketime çivi çakan yokki yolumuz yol değil yatırım sıfır kaldırım taşı yada bir AVM istihdam sağlamaz üretim anlamında hiç birşey yok sanayi yok ise sen kuru bir topraksin boşuna efelenme cahili kandirirsin ama beni asla. Sağa sola çiçek aşmak ışık koymak AVM yaptırmak işe yaramaz yıllardır yaptiramadigin hava alanı pisti variken bana efelenme asfaltı kazıyıp gittin 1 haftadır yeni asfalt atmadin toz Toprak doldu evler bana efelenme o kadar çok şey var ki esksik tamamlari göremez olduk

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Kitap fuarında yayıncılarla konuşma fırsatı bulmuştum. Bir çok marka ulaşım da dahil bir sürü şikayet sıralıyordu. Hepsi de çözülebilecek meselelerdi. Keşke ev sahibinden muhatap bulabilselerdi. Gelen markalar bir daha gelmek istemiyordu. TÜYAP ı bu da zorlamış olabilir. Ev sahibi daha çok halkın içinde olmalı her konuda...

  • Dadaş Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Yerel esnaf diyenler kına yaksın.

  • Ali 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum on numara şehir kıymetini bilin.

  • Misafir hakan 01 Ocak 1970 02:00

    Aklı olan o şehirde durmaz zaten...