Türkiye Haber Girişi : 25 Mayıs 2014 22:14

Ukrayna sandık başında

Ukrayna sandık başında
Ukrayna'da halk bugün Rusya yanlısı Yanukoviç'in görevinden azledilmesi sonrası cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti.
Erzurumajans-Ukrayna'da halk bugün Rusya yanlısı Yanukoviç'in görevinden azledilmesi sonrası cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti.

18 adayın yer aldığı seçimlerde eski başbakan Yuliya Timoşenko ile ünlü işadamı Petr Poroşenko'nun büyük bir yarış içerisinde olması bekleniyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren oy verme işleminin başladığı Ukrayna'da doğu kentlerindeki Rusya yanlıları halka oy vermemeleri konusunda baskı yaptığı ifade edildi. Geçtiğimiz günlerde Donetsk ve Luhansk gibi sınır kentlerinde birçok noktada yapılan seçim hazırlıkları engellenmiş ve şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.Binin üzerinde Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı yetkilisinin gözlemci olarak yer aldığı sandıklarda yaklaşık 75 bin polisin de güvenliği sağlamak için görev aldığı bildirildi. Fakat buna rağmen doğu kentlerinde halk oy vermemesi konusunda ciddi şekilde uyarıldı.Ukrayna'da Rusya yanlısı Yanukoviç'in görevinden azledilmesi sonrası yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin "çikolata kralı" lakaplı Poroşenko ile eski Başbakan Timoşenko arasında geçmesi bekleniyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.