Erzurum Haber Girişi : 19 Ağustos 2023 19:31

Ünlü hattat Muhammet Mağ'ın 'Hiç' çalışması tarihi Çifte Minareli Medresede sergileniyor

Ünlü hattat Muhammet Mağ'ın 'Hiç' çalışması tarihi Çifte Minareli Medresede sergileniyor
Türkiye'nin sayılı tezhip ustalarından biri olarak gösterilen ve birçok sanat koleksiyonunda çok sayıda eseri bulunan hat ve tezhip sanatçısı Muhammet Mağ'ın?insanın doğumundan ölümüne olan süreci anlattığı 'Hiç' sergisi Çifte Minareli Medresede açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivallerinin son durağı Erzurum oldu. Festival kapsamında Erzurumlu ünlü hattat Muhammet Mağ’ın ‘Hiç’ adlı sergisi de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından açıldı. Toplam 10 eserin yer aldığı koleksiyon büyük ilgi gördü.

 

 

Hat, ebru ve tezhip sanatının kullanıldığı koleksiyonun bugüne kadar denenmemiş özel bir çalışma olduğunu söyleyen Muhammet Mağ, eserlerde hat sanatında kullanılan rika, talik, divani, celi divani ve kufi yazı türlerinden yola çıkarak ‘Hiç’ kavramını ele aldığını belirtti.

 

 

Hattat Mağ, "Her yazı kendine ait estetik çizgileriyle dizayn edilerek, bir yazı formunda anlatıldı. Hiçlik bizim geleneğimizde var olan bir kültür. Bu anlamda hem hat sanatı hem de modern çağdaş sanatlarla gelenekten koparmadan yeni şeyler söyleme babında bu koleksiyon oluşturuldu” dedi. ‘Hiç’ sergisi 19 - 27 Ağustos tarihleri arasında gezilebilecek. HABER MERKEZİ

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.