Magazin Haber Girişi : 27 Ağustos 2014 01:50

Ünlü oyuncu zorunlu tedavi olacak

Ünlü oyuncu zorunlu tedavi olacak
Behzat Ç.'yi canlandıran ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun, 1 yıl tedavi olmasına karar verildi
Erzurumajans-Ankara Cumhuriyet Başsavcılığıi Başkomiser Behzat Ç.'yi canlandıran ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun, 1 yıl tedavi olmasına karar verdi

Sözcü'den Asuman Aracan'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Başkomiser Behzat Ç.'yi canlandıran ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu hakkında uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle devam eden soruşturmayı 5 yıl süre ile ertelerken,Beşikçioğlu'nun, bu sürenin 1 yılında tedavi olmasına karar verdi. Beşikçioğlu denetimli serbestlik tedbirini ihlal etmesi halinde yargılanacak. Öte yandan savcılık, aralarında Kaan Urgancıoğlu'nun da bulunduğu Kaçak ve Tatar Ramazan dizisinin bazı oyuncuları hakkında ise "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma" suçlarından 17 yıl 6′şar aya kadar hapis istemiyle dava açtı.

Denetimli serbestlikten yararlanacak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşikçioğlu ve Urgancıoğlu'nun da aralarında bulunduğu ünlü dizi oyuncuları hakkında "uyuşturucu madde kullanmak, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçlarından yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Savcılık, kamuoyunda Başkomiser Behzat Ç. Rolü ile tanınan ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında, TCK"nın 191 CMK 171. maddeleri uyarınca "kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak" suçundan dava açılmasının 5 yıl süre ile ertelenmesine karar verdi. Savcılığın kararında bu süre içerisinde şüphelilerin 1 yıl boyunca "denetimli serbestlik tedbiri" kapsamında tedavi görmelerine karar verildiği belirtildi. Kararda, şüphelilerin, denetimli serbestlik yükümlülüklerine, uygulanacak tedavinin gereklerine uygun davranmamaları ve ya yasakları ihlal etmeleri halinde haklarında dava açılacağı konusunda uyarılmalarına hükmedildi.

Arkadaş ortamında içtim

Beşikçioğlu, soruşturma kapsamında ifadesinin alındığı ve uyuşturucu kullandığı yönündeki haberleri Twitter hesabından yalanlamıştı. Ancak Sözcü, Beşikçioğlu'nun savcılıkta verdiği ve uyuşturucu kullandığını kabul ettiği ifadesini yayınlamıştı. Beşikçioğlu, ifadesinde özetle şunları söylemişti:

"Uyuşturucu maddelerden esrar maddesini 2-3 yıldır kullanırım. İlk olarak esrar maddesini şu an isimlerini hatırlamadığım bir arkadaş ortamında ikram edilmesi sonucu kullandım. Bu esrar maddesini kimin esrar maddesinin kimin getirdiğini hatırlamıyorum. İkram edildiği için bir iki nefes aldım. Daha sonra kullandığım esrar maddelerini hep arkadaş ortamlarında ikram edilmesi sonucu kullandım. Hiçbir zaman para vererek uyuşturucu madde satın almadım. Son olarak yaklaşık 1-2 ay önce isimlerini şu an hatırlamadığım bir arkadaş ortamında ikram edildiği için kullandım. Bağımlısı değilim. Uzun aralıklarla denk geldiği zamanlarda esrar içtim. Uyuşturucu bağımlısı değilim. Dediğim gibi sadece arkadaş ortamlarında ikram edildikçe esrar kullandım. İstemeyerek de olsa esrar kullandığım için pişmanım. Bir daha kullanmayacağım, kendi isteğimle bırakacağım. Bunun için tedavi olmak istemiyorum."

Ünlülere 17.5 yıl hapis istemi

Öte yandan savcılık, aynı soruşturma kapsamında ifadeleri alınan Kaçak dizisi oyuncularından Selim Ünlü, Kaan Urgancıoğlu, Fatih Katırcı ile Tatar Ramazan dizisi oyuncularından Umut Karadağ ve set ekibinden Salih Tolga Tosun ve Görkem Türkeş'in de aralarında bulunduğu 10 şüpheli hakkında ise "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçlarından 17 yıl 6′şar aya kadar hapis istemiyle dava açtı. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame kabul edilirse bu 10 kişi hakkında yargılama başlayacak. Sözcü
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.