Unutma, sözün var Yavilioğlu!

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına getirilen Erzurum 24. Dönem eski Milletvekillerinden Cengiz Yavilioğlu, yıllardır kararı alınan ama yapımı unutturulan önemli bir tesis yatırım için de umudun ismi oldu! Bu yatırımın adı Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi tesisleri! Henüz olmayan tesisler! Bilkent Lisesi’nin altında 60 dönüm arazi üzerinde daha yıllar önce yapımı kararlaştırılan eğitim tesisleri için Cengiz Yavilioğlu iyi bir fırsat oldu. Şu an sümen altı edilmiş olan bu yatırımın Yavilioğlu ile bir ilgisi de var ki, bu eski vekilimizin yatırımla ilgili basına yansıyan sözlerinin olması. Merak edenler google hazretlerine girip görebilirler. O dönem Erzurum mebusu olan Cengiz Yavilioğlu, eğitim tesisleri yatırımının Erzurum için çok önemli olduğunu söylemiş ve taa o zaman elinden geleni yapacağını belirtmişti. Türkiye’de bazı iller ile birlikte Erzurum’da da yapımına karar verilen, hepsinde yapımı gerçekleşen ama Erzurum’da ki yılan hikayesine dönüşen bu tesis için halen bugün bir çivi bile çakılmaması Yavilioğlu’nun önceliği olmalıdır. 


***


10 Aralık 2014 tarihinde gazetelere ve ajanslara yansıyan açıklamalarını hatırlatıyor ve Bakan yardımcımızdan halen boşta bulunan o arsaya o yatırımın yapılması için harekete geçmesini istiyor ve bekliyoruz.  Erzurum’un Eğitim merkezi üstlerinden olacağını söylemişliği olan Yavilioğlu, milletvekili olduğu dönem öve öve bitiremediği bu yatırımı hayatiyete geçirmeye adeta mecburdur. Aksi takdirde kararı alınmış olan bu yatırım yarın tam unutulmuş olacak ve Yavilioğlu dedikleriyle kalacak. Bu da sanırım Erzurumluların atanmasına çok sevindiği Yavilioğlu’nun eksi hanesine yazılacak. Kaldı ki biz artık Erzurum olarak başka mebus ve iktidar yöneticilerinden çok Hazine ve Maliye gibi önemli bir bakanlığın ikinci adamı olarak ondan adım beklemekteyiz. Bu özellikle benim son kararımdır.

 

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Sevgimin kıymetini bilmeyeni, yokluğumla terbiye ederim!
DUVARIN DİLİ: Bizim de yükümüz ağır ama kimseye gel taşı demedik!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Abdulkerim 02 Mart 2021 19:13

    Saygıdeğer Yavilioglu sayesinde şehrimiz cok modern adli tıp grup baskanligi hizmet binasına kavuştu bakan bey verdiği sözü tutar bizzat şahidim