Ekonomi Haber Girişi : 10 Ağustos 2021 11:35

Üretici değil, satıcı kazanıyor

Üretici değil, satıcı kazanıyor
Tokat'ta domatesin kilosu tarlada 1 TL, markette 5 TL'den alıcı buluyor.

ERZURUM AJANS - Yaklaşık iki hafta önce tarlada kilosu 1,5 TL'den sezonu açan domates, üretiminin artması ile 1 TL'ye düştü.

 

 

Marketlerde ise domatesin kilosu 5 TL'den satılıyor. İç piyasada ürünün bollaşması ve ihracat olmamasından dolayı fiyatların düşmesinden yakınan çiftçiler, maliyetlerini karşılayamadıklarından kaydetti.

 

 

 

 

Yaklaşık 400 dönümlük arazisinde sebze yetiştiriciliği yapan Yahya Özer, “Domateste durum vahim. Fiyatlar çok düşük. Aldığın pahalı, sattığın ucuz. Geçen sene 110 lira olan gübre bu sene 250 lira. Yer domatesinin bana maliyeti 1 lira, satıyorum 1 lira. O nedene Kazova'da domates ekimi yapan azaldı. Genelde mısır, pancar ekimi yapılmaya başladı” dedi.

 

 

 

 

İhracat olmaması nedeni ile fiyatların düşük olduğunu beliren Özer, üreticinin değil satıcının kazandığını ifade ederek, “Bunun eziyetini, ceremesini çeken benim. Satıcı benden rahat. Domates üretimi yapan azaldı. Üretim yapanla neredeyse alay ediyorlar. Oysaki bu işten ekmek kazananlar var” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bafralı 14 Ağustos 2021 02:59

    Buyrun size X Y kuşağı .Z kuşağına sorsanız mesela derki kendi ürününü kendin Pazarla hemde yurtdışına kimseye sorma..Köylü milletin Efendisidir unutulursa Çifci derler size kendi toprağında Maraba olursun.gerçek değilmi bu .hatta o kadar efendi ki köylü Allah ın verdiği ürünü insanlara yedirmek için ARacı bu da HAkikat selamlar saygılar