Erzurum Haber Girişi : 01 Mart 2021 15:12

Vaka sayılarını kongreler mi artırdı?

Vaka sayılarını kongreler mi artırdı?
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Covid-19 vaka sayısı Erzurum'da yüz binde 37,71 iken, 15-21 Şubat tarihlerinde bu oran yüzde 50,90?a çıktı. İYİ Partili Naci Cinisli, ''AK Parti kongrelerinin bu artışta rolü var mı?'' diye sordu.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Sağlık Bakanlığı 8-14 Şubat tarihinde ‘İllere Göre Haftalık Vaka’ sayılarını açıkladığında Erzurum 100 bin kişi de 37,71 oranıyla dikkat çekmişti.

 

Aşılama çalışmalarının yaygınlaşmasıyla birlikte normalleşmenin gündeme geldiği şu günlerde, Sağlık Bakanlığı’nın 15-21 Şubat verileri Erzurum’da vaka sayısının ciddi oranda artış gösterdiğini ortaya koydu. Kısa süre içinde yüzde 50,90’a ulaşan Erzurum, yüksek riskli kentler arasında yer aldı.

 

BU TESADÜF MÜ? 


Kentteki vaka sayısının arttığı tarihler öncesinde 27 Ocak’ta yapılan AK Parti Erzurum 7. Olağan İl Kongresi, 5 Şubat’ta gerçekleştirilen Kadın Kolları Kongresi ve 12 Şubat’ta düzenlenen Gençlik Kolları Kongresinin yükselişte etkisinin olup olmadığı merak konusu oldu. 

 

TWEET ATIP SORDU!


Vaka sayılarının artışından endişe duyduğunu dile getiren İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, “Erzurum ‘da yüz binde 38’e kadar düşen Covid-19 vaka sayısı nasıl bir anda yüz binde 60’a doğru sıçradı?” diye sordu. Sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Cinisli, “Şehrimizde yapılan sorumsuz AK Parti kongresinin ve diğer şehirlerden kongreye taşınan insanların rolü var mı? Hayatlarını, işlerini kaybedenlere yazık, günah değil mi?” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hakkı çelık 01 Mart 2021 22:15

    Helal olsun onur bey. Gercekten bunu dile getirrbilen ender insanlardaneinis. Akp liyim ama erzuruma virusun akparti il binasindan yayildigini dusunmeye basladim artik. Bi o binaya girin girinde oradaki aartmanin taaa bosluklarina kadar yayilan kalabaligi bir gorun. 1 gun 2 gun degil hergun oyle oarasi. Azifik vizcdanlari olsa bunu yapmazlar. Coluk cogugu 15 yasinsa 17 yasinda gencleri hergun topluyorlar oraya. Gecnlerimizde bilincsiz gitmeyin evladim. En azindan şu gunlerde yapmayin bunu. Hassas olun biraz. Ama suc parti il yonetiminde. Bu kadar sorumsuzluk olmaz 2 oy ugruna bu insanlari bu memleketi tehlikeye atmayin....