Erzurum Haber Girişi : 28 Eylül 2017 19:45

Vali Azizoğlu, Karayazı ve Karaçobanlı gençleri kabul etti

Vali Azizoğlu, Karayazı ve Karaçobanlı gençleri kabul etti
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 'Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz' gezisi için kente gelen Karayazı ve Karaçobanlı gençler kabul etti.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 'Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz' gezisi için kente gelen Karayazı ve Karaçobanlı gençler kabul etti. 

Azizoğlu, "Birlik beraberliğin tesis edildiği bu topraklarda 1000 yıldır olan bir milletiz. Birlik beraberlik içinde Ay-yıldızlı bayrağın altında yaşamaya devam edeceğiz" dedi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlere yönelik "Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz" sosyal sorumluluk projesi başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri müdürlüklerinin organize ettiği etkinlik kapsamında gençlik liderleri, Karayazı ve Karaçoban ilçelerinin gençlerini Erzurum'la buluşturdu.

Kentin tarihi, turistik ve spor tesislerini gezmek için kente gelen 83 genç Vali Seyfettin Azizoğlu tarafından kabul edildi.

Ortaokul ve lise eğitimi gören öğrencileri, Valilik İl Koordinasyon Kurulu Toplantı Salonu'nda kabul eden Vali Azizoğlu, Karayazı ve Karaçobanlı gençlere iyi bir eğitim konusunda tavsiyelerde bulundu.

Eğitimde batıdan farkımız kalmayacak

Devletimizin Cazibe Merkezleri Projesi sayesinde Erzurum'a önemli yatırımlarını yapılacağını ve artık Doğu'da da iş sahalarının açılacağını belirten Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Artık gençlerimiz inşallah buralarda iş bulacak. Evine etmek parasını devletimizin yapacağı yatırımlar sayesinde götürecek. Bizim sizlerden tek istediğimiz iyi okuyun, araştırın, tarihi değerlerimize sahip çıkın. Bol bol kitap okuyarak kendinizi geliştirin" dedi.

Vali Azizoğlu, TEOG'un kaldırılması ile ilgili olarak da, yaptığı açıklamada: "TEOG'un kaldırılması iyi oldu. Artık İstanbul ile Erzurum'daki öğrencinin farkı kalmadı. Hatta biz onlardan daha iyi olacağız. Çünkü bizim okullarımız batıdaki okullara göre özel okul. Bizim sınıflarımızda 20-25 öğrenci oluyor. Oysa batıdaki illerdeki okullarda sınıf mevcutları 40-50'yi buluyor. Bu avantajları iyi değerlendirmemiz lazım" diye konuştu.

100 yıldır bu bayrağın altında yaşıyoruz

Tarihte Anadolu topraklarında en uzun süre yaşayan millet olduğumuzun altını çizen Vali Seyfettin Azizoğlu, bunun nedeninin de 1000 yılı aşkın süredir bu milletin birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde birlikte yaşamasından kaynaklandığını söyledi.

Vali Azizoğlu, "İnşallah birlik beraberliğimizi daha da pekiştirerek, Ay-yıldızlı bayrağın altında yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

Azizoğlu, Karayazı ve Karaçobanlı gençlerin Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Şehirler Kültürler ve Yörelerimiz Projesini iyi değerlendirmeleri belirterek, "Erzurum tarihi, kültürü ve konumu itibari ile, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bir kent olması nedeni ile çok önemli bir şehir. Sizlerden bu tarih, kültür ve medeniyet şehrini çok iyi gezmenizi ve bu fırsatı müthiş değerlendirmenizi istiyorum" dedi.

Atatürk Evi'nden geziye başlayın

Vali Azizoğlu, geleceğin Vali, Kaymakam, Doktor, Avukat ve Mühendislerinin bu gençlerin arasından çıkacağına inandığını belirterek, "Sizler şu anda şehir merkezinde bizlerin misafirisiniz, Erzurum gezinizi çok iyi değerlendirin. Bu güzel gezinize Atatürk Evi'nden başlayın, sonra Kongre Binasını gezin. Çünkü Kurtuluş Mücadelesi bu şehirde başlamış. Tabyaları, tarihi yerleri ve spor tesislerimizi gezin ve tanıma şansı yakalayın, Çifte Minareli Medreseyi ve Ulu Camii'ni gezin. Sizlerden tarihi iyi öğrenmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, daha sonra Karayazı ve Karaçobanlı gençleri dinledi. Gençlerin mantıklı istekleri karşısında duyarlı olacaklarını belirten Vali Azizoğlu, özellikle eğitimdeki eksiklikleri gidereceklerinin altını çizdi.

Vali Azizoğlu, Karayazı ve Karaçobanlı gençlere hediye vererek, Valilik'ten uğurladı.

Ziyarete Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz ile gençlik liderleri de katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.