Erzurum Haber Girişi : 22 Temmuz 2016 20:30

Vali Azizoğlu'ndan 23 Temmuz mesajı

Vali Azizoğlu'ndan 23 Temmuz mesajı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 23 Temmuz Erzurum Kongresi 'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Erzurumajans-Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında 23 Temmuz 1919'da yapılan Erzurum Kongresinin 97'nci yıldönümü nedeniyle bir meaj yayınlayan Vali Seyfettin Azizoğlu, "Dünyanın gözbebeği Türkiye, Türkiye'nin gözbebeği Erzurum gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız" dedi.

'Milli sınırlar içinde vatan, bölünmez bir bütündür, parçalanamaz' kararıyla Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi'nin 97'nci yıl dönümü arifesinde yazılı bir açıklama yapan Vali Seyffettin Azizoğlu,tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Türkiye için 23 Temmuz 1919 tarihinin dönüm noktalarından biri olduğiunu belirtti. Ülkemizin ve bölgenin işgalden kurtuluşu olan bu günlerin aynı zamanda acı ve kederin uzun süre yaşandığı, gözyaşının dinmediği zamanlar olduğuna işaret eden Vali Azizoğlu, Anadolu insanının onurunu, gururunu, vatan sevgisini, kahramanlıklarını göstermesi açısından da tarihe not düşülecek nitelikte olduğunu bildirdi. Vali Azizoğlu, şunları söyledi:

"Kendi gücümüzün, potansiyelimizin, dünyada hiç bir millete nasip olmayan vatan, millet sevgimizin farkında olmalıyız. Dünyanın gözbebeğinin Türkiye, Türkiye'nin gözbebeğinin ise Erzurum olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Erzurum, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi derinliği olan bir vatan parçasıdır. Erzurum hiç şüphe yok ki Kurtuluş Savaşımızın, Cumhuriyet'e giden yolun en önemli kilometre taşlarından birisidir. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Temmuz 1919'da Erzurum Kongresi'ni burada gerçekleştirmiş ve Cumhuriyete  giden yolun ilk adımları burada atmıştır. Erzurum halkı yaklaşık  bir asır önceki  gerek kurtuluş savaşımızda verdiği mücadelede gerek 23 Temmuz Erzurum kongresine ev sahipliği yapması sırasında şanlı ecdadına layık bir nesil olduğunu göstererek dik duruşuyla, kahramanlığını, kararlılığını ve vatana olan derin sevgisini ortaya koymuştur."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.