Erzurum Haber Girişi : 30 Eylül 2021 10:18

Vali Memiş: 100 bin turist bekliyoruz

Vali Memiş: 100 bin turist bekliyoruz
UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından 'Dünya Geçici Miras Listesi'ne alınan Narman Peribacaları, yapılan sosyal tesisle birlikte ilgi görmeye başladı.

ERZURUM AJANS Erzurum Valisi Okay Memiş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz Narman peri bacaları bölgesinde atlı safari yaptı.

 

 

Valilik imkanlarıyla yaptırılan sosyal tesiste incelemelerde bulunan Vali Memiş, “İki yıl öncesine kadar böylesi özel bir bölgede insanların oturabileceği, ihtiyaçlarını gidebileceği bir alan yoktu. Bu tesisle büyük bir eksiklik giderildi. Tesisi daha yeni açtığımız halde binlerce insanın buraya ziyaret etmesini memnuniyetle gözlemliyoruz. Hatta yabancı turistlerin bile çok önemli uğrak yerlerinden biri oldu."

 

 

"Özellikle Uzak Doğu'dan, Avrupa ülkelerinden ve İtalya'dan turistlerin çok rağbet ettiği bir yer. 3,5 kilometrelik bir asfalt çalışmamız var o da bittiğinde tur otobüsleri gelecekler. İsterlerse 30 dakikalık bir patika yol yürüyüşüyle buradaki muhteşem coğrafyayı tek tek gezecekler" diye konuştu.

 

 

100 BİN TURİST BEKLİYORUZ

 

Bölgede ATV araçları, atlı safari ve elektrikli bisikletlerle turların düzenleneceğini de dile getiren Vali Memiş,  kısıtlamaların ardından peri bacalarının yoğun bir ilgi gördüğünü dile getirdi.

 

 

Hafta sonları bini aşkın ziyaretçi ağırlayan bölgede 100 bin turist hedefi koyduklarını anlatan Memiş, "Erzurum’da bir milyonun üzerinde bir turist hedefimiz vardı ve onu yakalamış durumdayız. Narman Peribacalarına ise 100 bin turist bekliyoruz. Zaman içinde hem turistlerin hem de tur operatörlerinin uğrak noktası olacak ve bu sayı daha da artacak" dedi.

 

 

YAKUTİYE BELEDİYESİ PARK VE SAHA YAPTI

 

Bu arada Yakutiye Belediyesi, Narman ile Uzundere ilçelerine Dostluk Parkı ile halı saha yaptırdı. Park ve sahanın açılışı Vali Memiş ve beraberindekiler tarafından yapıldı.

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.