Erzurum Haber Girişi : 02 Ekim 2019 18:30

Vali Memiş: 100 bin yetmez 5 milyon fidan dikeceğiz

Vali Memiş: 100 bin yetmez 5 milyon fidan dikeceğiz
alandöken Kayak Merkezi’nde oluşturulan ’Adalet Ormanı’ alanına fidan dikimi yapıldı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Palandöken Kayak Merkezi’nde oluşturulan ’Adalet Ormanı’ alanına fidan dikimi yapıldı. Törene gelmek için servis bekleyen ‘Yavru TEMA’lıları gören Vali Okay Memiş, “Beklemeyin, atlayın” diyerek hepsini makam otomobiline aldı.



Adalet ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde 81 ilde ‘Adalet Ormanı’ oluşturuluyor. Erzurum’da da ‘Adalet Ormanı’ ağaca en çok ihtiyaç duyulan Palandöken Kayak Merkezi’nde kuruldu. Deniz seviyesinden 2 bin 600 metre yükseklikteki alanda yapılan teraslama sonrasında ilk fidanları toprakla buluşturmak için tören düzenlendi.



YAVRU TEMA’LILARI BEKLETMEDİ

Tören henüz başlamamışken, alana gelmek için servis bekleyen ‘Yavru TEMA’ grubunu yol üzerinde gören Vali Okay Memiş, “Beklemeyin, atlayın” diyerek hepsini makam otomobiline alarak tören alanına getirdi. Denetimli serbestlikten yararlanarak kamu hizmeti yapan yükümlülerin de katıldığı törende Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, projeyi Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde gerçekleştirdiklerini belirtti.



Bölükbaşı, "Bu kapsamda Mart ayında 81 ilde Adalet Ormanı kurulması için faaliyetler yaptık. Birçok denetimli serbestlik yükümlüsü kardeşlerimiz ve açık cezaevlerindeki hükümlü arkadaşlarımız çeşitli illerde böyle faaliyet yaparak bu ormanı oluşturdular. Biz kentin iklimi nedeniyle Mart ayında bu işi yapamadık bu yüzden Ekim ayında başladık. Umuyorum yakın bir gelecekte bu bölgeyi yemyeşil göreceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de fidanların dikimi kadar bakım ve korunmasının da önemine dikkat çekerek Palandöken Dağı üzerinde haycancılık faaliyetlerine kısıtlama getirilmesini önerdi. Başkan Sekmen, “Biz de belediye olarak binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Ancak özellikle böylesi noktalarda ciddi sorunlar yaşıyoruz. Bu nedenle hayvancaların geçişlerini bu noktalarda kontrol altında olmalı” diye konuştu.



EN AZ 5 MİLYON FİDAN DİKECEĞİZ

Palandöken Dağı'nın çok önemli bir turizm destinasyonu olduğunu anımsatan Vali Okay Memiş de dağın birçok noktasında fidan dikimi yapacaklarını belirtti. Vali Memiş, "Bu alanda, özellikle kayak merkezi olarak tespit edilen alanda bir metrekare boş yer bırakmayacağız. Bize 100 bin fidan yetmez. Buraya en az 5 milyon fidan dikeceğiz. Biz varlıklı, zengin bir ailenin züğürt evladı gibi mi olacağız yoksa atalarımızdan, dedelerimizden böyle bir miras kaldıysa onu mu saklayacağız? Bize kalan miras rakım 2 bin ile 2 bin 500 arasında zamanında dikim yapılmış ve ağaçlar büyümüş. Biz bu ağaçları izleyecek miyiz, yoksa tıpkı zamanında yapılan dikim gibi biz de dikim yapacak mıyız? Tabii ki biz de dikim yapacağız" dedi. Konuşmaların ardından yüzlerce çam fidanı toprakla buluşturuldu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • emre 01 Ocak 1970 02:00

    sayın valim erzuruma hiçbirşey yapmasanız , bundan sonra döneminizde kılınızı kıpırtadmasanız da, erzurum için sadece şu yaptığınız yeter de artar bile ..lütfen PR olmasın lütfen iki tane gazete haberi köşesinde, bir foto muhabirinin deklanşöründe kalan bir kare olmasın bu ..şimdiden erzurum adına teşekkürler ..