Erzurum Düzenleme Tarihi : 04 Eylül 2020 19:08 Haber Girişi : 04 Eylül 2020 19:10

Vali Memiş: 3 milyon 600 bin TL ceza kesildi

Vali Memiş: 3 milyon 600 bin TL ceza kesildi
Erzurum Valisi Okay Memiş pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar ve kafeteryalarda denetim yaptı.
Vali Memiş: 3 milyon 600 bin TL ceza kesildi

Erzurumajans-Erzurum’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında denetimler yapıldı. Denetimler, Vali Okay Memiş öncülüğünde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ilgili yetkililerin katılımıyla gerçekleşti.

 

 

Kent Merkezindeki Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan işletmelerden başlayan ve kahvehane, iş merkezleri ve toplu taşıma araçlarında devam eden denetimlerde, Vali Memiş, vatandaşlarla hem sohbet etti hem de maske takanlara teşekkür etti.

 

 

Vatandaşların taleplerini dinleyen ve yerine getirilmesi için talimat veren Vali Memiş, daha sonra gazetecilerin belirledikleri işletmelere giderek çat kapı denetim yaptı.

 

 

Denetim sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Memiş, habersiz denetim yaptıklarını belirterek, "Erzurum olarak başından beri pandemiyi çok iyi yürüttük. Yeni normale geçişte bütün dünyada olduğu gibi yeniden artış gözlemlendi. Biz bunlara rağmen toparlanmaya başladık.

 

 

Hastanelerimizdeki yatak sayısıyla mukayese edildiğinde hakikaten durum kontrol altında. Bunların yanında riskin yüksek olduğu ve devam ettiği gerçek." dedi.

 

 

Vali Memiş, pandemi dönemini basın, STK ve kamu kurumlarıyla hep beraber yöneteceklerini belirterek, vaka sayılarını daha aşağıya çekmeye çalışacaklarını aktardı.

 

 

Kentte Kovid-19 vakalarında bir süre önce yükseliş olduğunu, şimdi ise geriye doğru rakamların düştüğünü ifade eden Vali Memiş, “Risk devam ediyor. Kimse rehavete kapılmasın. Her zaman caddelerdeyim. İnsanlarımız maske takıyor. Ara sokaklarda, şehrin değişik mahallelerinde maske ihlali şikâyetleri alıyoruz ama ekiplerimiz sürekli denetimde." diye konuştu.

 

 

Erzurum'da 4 Bin 200 Kamu Çalışanıyla Ev Karantinasındakilere Denetim

 

Vali Memiş, evde karantinada olması gereken Kovid-19 pozitif vakalarını önemsediklerini belirterek, şöyle devam etti:

 

 

“İl genelinde 850 ekiple toplamda 4 bin 200 kamu çalışanıyla çat kapı yaparak evlerinde olup olmadıklarını mahalle muhtarlarıyla denetliyoruz. Bu ekipte, sağlık çalışanı, mahalle muhtarı, imamlar, öğretmenlerimiz var. Eğer ihlal yapan tekrar yaparsa ceza uyguluyoruz. Şimdiye kadar iş yerleri dahil olmak üzere 3 milyon 600 bin lira ceza yazıldı. Keşke bu cezaları yapmasak."

 

Vali Memiş, vatandaşlara öneri ve tavsiyelerde bulunarak, herkesi pozitif vaka gibi düşünerek tedbir almalarını istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • HAS ADAM 05 Eylül 2020 12:21

    SAYIN VALİM ERZURUM OLARAK SADECE SİZE GÜVENİYORUZ.DİĞERLERİ OY UĞRUNA YAPAMAYACAKLARI YOK.