Erzurum Haber Girişi : 22 Mayıs 2020 16:15

Vali Memiş: Çok sert önlem alacağız

Vali Memiş: Çok sert önlem alacağız
Vali Okay Memiş, Erzurum’da maskesiz sokağa çıkmanın 16 Nisan’dan bu yana yasak olduğunu anımsatarak, “Artık bu kuralı çok sert bir şekilde uygulayacağız çünkü herkes maskeye ulaşabiliyor” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İl Pandemi Kurulu Toplantısı’nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Okay Memiş, yeni bir sürece girildiğinin altını çizdi. 

Normalleşmeye adım atmanın gayreti içinde olunduğunu ifade eden Vali Memiş, şöyle dedi.

“Bu noktada dikkat etmemiz gereken hususlar var. Mümkün olduğu kadar ‘evde kalın’ demeye devam ediyoruz. Ayrıca kesinlikle maskesiz sokağa çıkılmayacak ve sosyal mesafeye uyulacak. Basında yer alıyor sokağa maskesiz çıkılmayan iller diye. Biz bu yasağı 16 Nisan’da aldık. Ancak maske teminindeki zorluklardan dolayı vatandaşımıza çok baskı yapmadık. Ama artık durum değişti. Herkes maskeye ulaşabiliyor. Bir kez daha söylüyorum. 20 ilçe ve 2 bin köyde il merkezinde maskesiz sokağa çıkmak yasak. Bu kuralı çok sert bir şekilde uygulayacağız. Hiç bir şekilde maskesiz sokağa çıkılmasına izin vermeyeceğiz çünkü risk devam ediyor. Bu virüsün ilacı, aşısı bulunana kadar bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz.”


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    özellikle marketler de sosyal mesafeye uyulmuyor. Halen maskesiz insanlar marketlere alınıyor.saygılar.