Erzurum Düzenleme Tarihi : 07 Eylül 2020 15:50 Haber Girişi : 07 Eylül 2020 15:57

Vali Memiş'ten önemli açıklamalar...

Vali Memiş'ten önemli açıklamalar...
Erzurum Valisi Okay Memiş, Korona Virüsle ilgili olarak kentteki son durumu şu cümlelerle ifade etti. ''Piki gördük, yükseliş durdu. Şu an platodayız ama henüz aşağı inemedik...''

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İl Pandemi Kurulu Toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Vali Okay Memiş, önemli açıklamalarda bulundu.

 

İşte Vali Memiş’in konuşmasından satır başları.

 

YATAK SAYIMIZIN 4’TE 1, 5’TE 1 VAKA VAR

 

“Salgınla mücadelede Türkiye ortalamasından daha yukarıda değiliz. Rakamları Sağlık Bakanlığı paylaştığı için ben sizinle mukayeseli verileri paylaşacağım. Günlük vaka sayıları nüfusla mukayese edildiğinde, pnömoni oranında, günlük ölüm oranında Türkiye ortalamasının altında olduğumuzu söyleyebilirim. Biliyorsunuz şehir hastanemiz 1500 yataklı. Pandemi hastanesi olarak burasıyla birlikte Mareşal Çakmak hastanesini kullanıyoruz. Şehir hastanesinin şu anda 1000 yatağını kullanıyoruz. Şunu söyleyebilirim ki, günlük hasta sayısında toplam yatak sayımızın 4’de 1, 5’te 1 oranında vakalarımız var. Bir platoya geldik, son bir ayda vaka sayılarındaki yükseliş durdu. Ama henüz aşağıya doğru inemedik. Günlük vaka sayımız kadar tabur ettiğimiz hastalarımız var.”

 

 

ÇOK CİDDİ CEZALAR KESİLİYOR

 

“Bakın, Mart ayından bu yana yaklaşık 3,8 milyon lira civarında ceza kestik. Bunlar çok ciddi rakamlar. Erzurum için hiç de yabana atılır bir rakam değil. Biz bu plato seviyesini aşağı doğru indirmek istiyoruz. Bunu hep birlikte yapacağız.”

 

İLÇELERDE ARTMAYA BAŞLADI… İŞTE O İLÇELER

 

“Son zamanlarda ilçelerde vaka sayılarında artış başladı. Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerimizde daha çok kontrol altına aldığımızı değerlendiriyoruz ama bazı ilçelerimizde artışlar gözlemliyoruz. Örneğin, İspir, Aşkale, Horasan, Pasinler, Oltu, Tortum, Hınıs, Pazaryolu biraz daha fazla. Kış mevsimine kadar İnşallah bu durumu daha da düzelteceğiz. Maske, mesafe, hijyen buna tüm vatandaşlarımızın hassasiyet göstermesini bekliyoruz…”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Tuncay kagızmanlı 07 Eylül 2020 19:05

    Sayın valim devlet bana ne verdide 3150 ceza kesdi istiyor mahkemeliyiz il emniyetle adalet tecelli edecek bitane memurunun keyfi uygulamasının karşısında.