Erzurum Haber Girişi : 16 Mart 2020 21:30

Vali Memiş: Umre'den geleni ihbar edin

Vali Memiş: Umre'den geleni ihbar edin
Erzurum Valisi Okay Memiş, Umre ziyaretinden dönen vatandaşlar arasında şehre ‘kaçak’ giriş yapanlar olduğunu bildirdi. Vali Memiş, “Vatandaşlarımız bu konudaki her duyumu lütfen ihbar etsin. Bu vatandaşlarımız 14 gün karantinada olmak durumundalar” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Sağlık Bakanlığı, Umre’den gelen vatandaşları sağlık taramasından geçirerek, Konya ve Ankara’da karantina altına alırken, bazı kişilerin karantinaya girmemek için farklı yollarla kentlerine dönüş yaptığı ortaya çıktı. Erzurum’da da Umre’ye giden ve geri dönmeye çalışanlar olduğunu belirlediklerini açıklayan Vali Okay Memiş, şunları söyledi. 

“BUNU MARİFET ZANNETMESİNLER”

“Bakın sınırda zaten yığılmalar var. Kolordu Komutanlığımız tüm sınır hattını tutmuş vaziyette. İran riskli bir bölge. Haliyle bunu çok önemsiyoruz. Ama en önemli risklerden biri de Umre dönüşü yapan vatandaşlarımız. Diyanet ile görüşüp bunları tespit ettik. Dün mesela öğrendik. Bir otobüs firmasıyla gelecek olan vatandaşlarımız vardı. Yoldalarken haber aldık ve polisiye tedbirler alarak onları geri gönderdik. Konya ve Ankara’da belli bir süre yani 14 gün tutulacaklar. İlimizle gelmelerine müsaade etmedik. Bununla birlikte bir şekilde kaçak göcek gelenler olduğunu da biliyoruz. Vatandaşlarımız bunları lütfen bize bildirsin. Bu vatandaşlarımızın mutlaka karantina altına alınması lazım. Tespit edilmeleri halinde hemen sağlık taramasından geçirilecek ve risk olduklarını belirlediğimizde hemen karantinaya almak durumundayız. Bu çok önemli. Göçmenler önemli ama göçmenlerden daha önemli olan Umre’den dönen vatandaşlarımız. Vatandaşlarımız çekinmesinler, imtina etmesinler. Kendi kendilerine gelsinler. Biz testlerini yapalım. Ziyaretlerini falan yapmasınlar. Bakın hepimiz inançlı insanlarız, kutsal bir görev yapmışlar ama bu virüsün yayılmasını da önlemek durumundayız. Hem kendilerini hem de başkalarını düşünsünler. İnsanlarımız bunu marifet zannetmesinler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet Yıldırım 01 Ocak 1970 02:00

    Yoldan çevrildiği belirtilen vatandaşlar arasında yakınım var. Karantina kararı alınmadan türkiye ye gelmiş kişiler bunlar. Yani onlarla ilgili karantina kararı yok. Karantina kararı alınan 10330 umreci arasında değiller. Dolayısıyla karantinadan kaçma durumu da yok. Ayrıca otobüsü de kendileri ayarlamış değil, thy böyle bir yönlendirme yapmış. Eksik bilgi üzerinden yapılan linç gerçekten üzücü.

  • Adem adem 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın valim umreden gelen milletvekillerinden baslayabilirsin

  • Erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın valim gidenler belli değil mi muhtarlar ve polis evlerine gidip kontrol etsin. Hakkım haram olsun vs ile kurtarılacak şey değil bu. Binlerce insanın sağlığı tehdit ediyor bu insanlar.

  • Cemalettin baytak 01 Ocak 1970 02:00

    Eger boyle bisey varsa gittikleri umre kabul olmasin hakkim haram olsun.