Sağlık Haber Girişi : 19 Şubat 2021 13:12

Vali Okay Memiş aşı vuruldu

Vali Okay Memiş aşı vuruldu
Erzurum Valisi Okay Memiş, Covid-19 aşısı oldu. Vatandaşları aşı olmaya çağıran Vali Memiş, ''Erzurum'da genel durumuna baktığımızda güzel şeyler söyleyebiliriz ama aşılama hızı ve yeterli aşılama konusunda daha iyi olmak zorundayız'' dedi.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Vali Okay Memiş, koronavirüs ilk doz aşısını pandemi hastanesi olarak hizmet veren Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesi'nde oldu. Hastane de görevli hemşireler tarafından aşısı yapılan Vali Memiş, "Ben 50 yaşındayım ve hani böyle ‘vali oldum’ diye öncelikle bu aşıyı olmadım öncelikle onu vurgulamak isterim. Sıra bekleyen vatandaşlarımız var. Sağlık Bakanlığımızdan gelen aşılama izni ve örnek olma adına aşı oldum. Ben devletimizin kabul ettiği aşıya güvendiğimi belirtmek isterim. Dünya genelinde bir çok farklı çalışmalar, bizim kendi yerli aşımız da var. Bize düşen örnek olmak. Pandemiyi bitirmemizin, ekonomik tedbirlerle baş etmemizin yolu pandemiyi bitirmekten geçiyor" dedi.

 

 

RAKAM VERMEDİ

 

Vakalarla ilgili sayıları Sağlık Bakanı'nın verdiğini ifade eden Vali Memiş şöyle dedi. "Bu konulara girmek istemiyorum. Bir rakam söylediğimizde rehavet oluşuyor, başka bir şey söylediğimizde panik oluyor. Artık şunu istiyoruz; tabi bütün Türkiye'de vaka sayılarında düşüş var ama yeniden pik yapma ihtimaline karşı tedbirlerimize devam etmek durumundayız.”

 

 

SİMULASYONLARIMIZ VAR

 

Yeni açıklanan normalleşme konusunda valilik olarak simülasyonlar  hazırladıklarını anlatan Vali Memiş, vaka sayısının artması ya da azalmasına göre ne tür tedbir alacaklarını bilim kurulu tavsiyesine göre belirleyeceklerini söyledi. YÖK'ün kararı üniversitelere bıraktığını buraların da bilim kurulunun kararlarına göre hareket edeceğini kaydeden Vali Memiş, bilim ne derse onu yapacaklarını kaydetti.

 

 

VATANDAŞLARA AŞI ÇAĞRISI

 

Sırası gelen vatandaşları aşı olmaya davet eden Vali Memiş,  Bütün vatandaşlarımız aşı konusunda duyarlılık gösterir. Aşılamaya yönelik biraz daha gayret göstermemiz lazım. Erzurum olarak pandemi genel durumuna baktığımızda güzel şeyler söyleyebiliriz. Aşılama hızı ve yeterli aşılama konusunda daha iyi olmak zorundayız. Rakamlar o anlamda biraz düşük seyrediyor. Bütün vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Şu anda 45 bin aşılama var ama biz daha fazla olmasını arzu ediyoruz. 200-300 bine çıkmak istiyoruz. Yani biraz daha vatandaşlarımızdan hassasiyet ve duyarlılık bekliyorum" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.