Bölge Haber Girişi : 11 Haziran 2020 13:30

Valiler kararnamesi ve Okay Memiş

Valiler kararnamesi ve Okay Memiş
Cumhurbaşkanlığı 'Valiler Kararnamesi' ne göre 18 ile yeni vali atanırken, 23 ilin valisi ise yer değiştirdi. Kararname öncesi Türkiye'nin dikkatini çeken Erzurum Valisi Okay Memiş'in ise görev yeri değişmedi.

Kararnameye göre 17 ilin valisi Mülkiye Başmüfettişi yapıldı. 24 ilin valisi başka illerde görevlendirildi. Bazı Kaymakamlar ve yüksek düzey bürokratlar ise vali olarak atandı. Böuylesine kapsamlı bir kararnemde Erzurum Valisi Okay Memiş'in görev yerinin değişmemesi Erzurum kamuoyunda memnuniyetle karşılandı.

Vali Memiş, Gümüşhane'den Erzurum'a atandığı gün zaten sınıf atlamıştı. O günden beri halk ile kurduğu diyalog, görev heyecanı ve vizyonu ile de 7'den 70'e herkesin gönlünü kazanan bir devlert adamı prorfili çizdi.

Özellikle, Erzurum Havalimanı konusundaki hassasiyeti ve sorunları sahiplenme ve çözüm odaklı yönetim anlayışı ile de dikkatleri çekti.

Okay Memiş'in 6 Kasım 2018'de Vali olarak atandığı Erzurum'da bugüne kadar başlattığı başta Tekstilkent, V Hotels gibi istihdama, soğuk süt zinciri, hayvancılık, yem bitkisi desteği, sera ve sebzeciliğin geliştirilmesi gibi Erzurum'a özgü katma değeri yüksek tarım ürünlerinin gelişmesine yönelik projeleri ise kısa zamanda sonuca ulaştı. Özellikle Erzurum'un turizm kenti olması için çabaları takdir topladı.

Palanöken Kayak Merkezi, Tortum Şelalesi ve Narman Peri Bacaları rekreasyon alanları ve  ağaçlandırılması çalışmaları kenntte ciddi bir heyecan oluşturdu.

Her şeyden önce Vali Memiş, başta iktidar milletvekilleri ve yerel yöneticilerle kurduğu diyalog sayesinde  adeta üzerine ölü toprağı serpilmiş bir şehrin silkinmesine ve yeniden görünür kılınmasına öncü oldu.

Hele şu tüm dünyanın başına müsallat olan Kovid-19 mücadelesinde 'İl Pandemi Kururlu Başkanı' olarak zamanında almış olduğu önlem ve hayata geçirilen örnek uygulamaları ile tüm ülkenin dikkatini çekti. 

Belli ki, Erzurum kamuoyunun nabzını çok iyi tutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu genç ve başarılı aynı zamanda da gelecek vaad eden devlet adamını, hep örselendiğini söylediğimiz Erzurum'da bir süre daha dağerlendirerek, şehrin siyasi önderlerine de bir mesaj gönderdi.

Son yıllarda pek nasip olmayan böylesi başarılı bir bürokrartın bir süre daha Erzurum'da kalacak olması gerçekten sevindirirci.

Umarız Sayın Vali Okay Memiş, Erzuruym'a ilk geldiği gün gibi, aynı heyecan ve çoşkuyla görevine devam ederek bu kadim kentin geleceğe yönelik vizyon prorjelerinin hayata geçirilmesine  de liderlik eder.

Yaklaşık 30 yıldır bu şehire gelip-giden valileri yakından takip etmiş bir gazeteci olarak, Erzurum'a dair çok güzel hayalleri olan Vali Memiş'e bu hayallerini gerçekleştirmesi için mükemmel bir fırsat sunuldu.

Ben eminim, bu süreçte o hayaller gerçekleşecek ve kazanan Erzurum olacak!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Gurbetçi dadas 01 Ocak 1970 02:00

    Yazılarınız çok güzel ve anlamlı teşekkürler ama şu yazıları yazarken bi kaç kez okuyun yazım yanlışı ve fazladan harfler kullanıyorsunuz bence biraz ona dikkat edin...