Erzurum Haber Girişi : 24 Nisan 2012 19:30

Valilikten okul açıklaması

Valilikten okul açıklaması
Erzurum Valiliğinden yazılı bir açıklama yapılarak bazı okulların yıkılması ve güçlendirilmesi konusunda bilgi verildi.
Erzurum Ajans-Erzurum Valiliğinden yazılı bir açıklama yapılarak bazı okulların yıkılması ve güçlendirilmesi konusunda bilgi verildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
“Milli Eğitim Bakanlığının 29 Mart 2012 tarih ve 2136 sayılı yazıları ile yeni 4+4+4 yasası gereği ilköğretim ve ortaöğretimde yüzde 100 okullaşma oranlarını yakalama ve derslik ortalamalarının da 24 olması esas alınarak Eğitim Kurumlarının 2013-2016 yılları arasında Kamu-Özel Ortaklığıyla yenilenmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda İlimizin derslik ihtiyacının belirlenmesi ve karşılanması amacıyla 2007 yılından önce yapılan okul binalarının teknik açıdan yeterli olup olmadıklarının tespit çalışmaları yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan yönetmelikler doğrultusunda, mekansal ve depremsellik ön incelemesi Valiliğimizin olurları doğrultusunda İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü teknik elemanlarınca yürütülmektedir. İncelemeler ile ilgili henüz bir karar söz konusu değildir. Verilecek karar inceleme ve teknik çalışmaların sonucuna göre belirlenecektir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının 29 Mart 2012 tarih ve 2136 sayılı yazıları doğrultusunda incelemeye tabi tutulan okul binalarından güçlendirme ihtiyacı olanlar yıkılmayarak güçlendirme çalışmaları aciliyetine göre 2013-2016 yılları arasında yapılacaktır.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.