Spor Haber Girişi : 24 Ocak 2012 14:27

Van takımı seçmeleri için geri sayım sürüyor

Van takımı seçmeleri için geri sayım sürüyor
Anadolu Spor Akademisi Projesi’nin Van seçmeleri için geri sayım sürüyor.
Erzurum Ajans-Anadolu Spor Akademisi Projesi’nin Van seçmeleri için geri sayım sürüyor. 1 Şubatta yapılacak olan büyük seçmeler öncesi U-11 Van futbol takımının giyeceği formalardan toplarına kadar tüm malzemeler ASA ekibi tarafından büyük bir özveri ile hazırlanıyor. Anadolu Spor Akademisi Hakkari, Ağrı, Muş ve Erzurum’dan sonra şimdiden Van takımını oluşturmak için son hazırlıklarını yapıyor. Demir ve Yeşim Demiröz çifti tarafından Van’ın en ücra yerlerinde yapılan yetenek taraması sonrasında 200 çocuk içerisinde ASA Van futbol takımı belirlenecek. Daha şimdiden Van halkının büyük merakla beklediği seçmeler öncesinde ASA yönetimi U-11 futbol takımının gerek antrenman gerekse maçlarda kullanacağı malzemeleri titizlikle seçildi.

SARAÇOĞLU; ÇITAMIZI YÜKSELTTİK

22-27 Şubat 2012 tarihinde İsviçre’nin Aargu şehrinde yapılacak “Swiss-Masters-Aargau U-11” Futbol turnuvası için davet edilen Anadolu Spor Akademisi Projesi için geri sayım devam ederken, ASA Teknik Koordinatörü Nazım Saraçoğlu, turnuvaya mutlak şampiyonluk için gideceklerini söyledi. Erzurum takımının namağlup üçüncü olmasının ardından kaçan şampiyonluğu Van takımıyla getireceklerini söyleyen Saraçoğlu, “Hakkari, Ağrı, Muş ve Erzurum takımlarımızın başarıları halen daha konuşuluyor. Kısa sürede kurduğumuz takımlarla büyük başarılara imza attık. ASA bu kez Erzurum takımının kaçırdığı şampiyonluğu Van takımıyla kazanacaktır. Bundan şüphemiz yok. Van’da 200 ilköğretim okulunda futbolda yetenekli olan çocukların tespiti yapılıyor. 1 Şubat’ta ASA yönetimi olarak Van’a gidip İsviçre’de yapılacak olan turnuva takımını belirlemiş olacağız” dedi.

NEDEN VAN?

ASA’nın turnuva hazırlıklarını sürdürdüğü Van’ı tercih etmelerinin depremzede çocuklara çektikleri acıları unutturmak olduğunun altını çizen ASA Genel Koordinatörü Şimşek, “Neden Van diye soranlara Van’a gitmelerini orada ki miniklerin psikolojilerini iyi analiz etmelerini tavsiye ediyorum. Van’da sadece yer sallanmadı. Deprem çocuklarının hayalleri de sallandı. Sallanan hayallere sarılmak gerek. Çocukların hayallerin de kim bilir; Güzel bir oyuncak mı? Yoksa bir çocuk park mı? Yoksa bir ev mi? Yoksa bir annemi? Yoksa bir babamı? İşte bu yüzden depremzede çocuklarına hayallerine bir nebzede olsun katkıda bulunacağımızı düşündüğümüzden Van’dayız. Sayın başbakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımızın ve devlet büyüklerimizin Van’ı önemsediğinden Van’dayız.

VAN TAKIMI’NIN TURNUVA TAKVİMİ BELLİ OLDU

İ
sviçre’nin Aargu şehrinde yapılacak “Swiss-Masters-Aargau U-11” futbol turnuvası öncesinde Van takımı 1 Şubat seçmelerinin ardından İstanbul’a gelerek kampa girecek. 22 Şubat’ta yapılacak turnuvaya katılmadan önce İstanbul’a hareket edecek olan Van futbol takımı için burada moral gecesi düzenlenecek. Vanlı hemşerilerin katılarım ile düzenlenecek moral gecesinden sonra ertesi gün İsviçre’ye uçacak olan Van U-11 futbol takımı turnuvanın hemen sonrasında tekrar Türkiye’ye dönecek. Ankara’da Devlet büyüklerimizi ziyaret edecekler oradan Vana dönecekler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.