Bölge Haber Girişi : 11 Kasım 2011 12:06

Van`dan bir acı haber daha

Van`dan bir acı haber daha
Van`da merkez üssü Edremit İlçesi olan 5.6 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 17`ye yükseldi.
Erzurum Ajans-Van`da merkez üssü Edremit İlçesi olan 5.6 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 17`ye yükseldi.

Geçen çarşamba günü saat 21.23`de meydana gelen depremin yıktığı kent merkezindeki Bayram ve Aslan otellerinin enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalarda Bayram Oteli enkazından 8, Aslan oteli enkazından 5 kişinin cesedi çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 4`ü de tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.

Enkazdan yaralı kurtarılmasına rağmen ölenler arasında, 23 Ekim`de 7.2 büyüklüğündeki depremin vurduğu Erciş`te arama kurturma çalışmalarına katılan Japon yardım kuruluşu AAR`de görevli doktor Atsushi Miyakazi de bulunuyor.

Enkazda arama kurturma çalışmalarında da 30 kişi yaralı olarak kurtarılarak tedavi altına alındı. Yaralı kurtarılanlar arasında Japon yardım kuruluşu AAR`de görevli Miyuki Konnai de bulunuyor. Tedavisinin ardından taburcu edilen Konnai, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından Başbakanlığıa ait özel uçakla Ankara`ya götürüldü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.