Medya Haber Girişi : 10 Kasım 2011 19:43

Van`dan güzel haber bekliyoruz

Van`dan güzel haber bekliyoruz
Van`da dün akşam meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalardan Bayram Oteli’nde aralarında DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in de bulunduğu onlarca kişiyi kurtarmak için arama kurtarma ekipleri

Erzurum Ajasn-Van`da dün akşam meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalardan Bayram Oteli’nde aralarında DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in de bulunduğu onlarca kişiyi kurtarmak için arama kurtarma ekipleri zamanla yarışıyor.

 

Depremi takip için Erzurum Doğan Haber Ajansı Bürosu`ndan Van`a giden gazeteci Turgay İpek, Bayram Otelin enkazında kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

 

Otel enkazından sağ çıkarılanların sayısına her saat bir yenisinin eklendiğini  vurgulayan İpek,  "Yılmaz ve Emir`in kaldıkları odaya ulaşıldı. Kişisel eşyaları ve kimlikleri bulundu. Deprem anında bulundukları odayı terkettikleri kesin. Sanırım gazeteci arkadaşlarımıza yakın bir zamanda ulaşılır" diye konuştu

Sebahattin Yılmaz kimdir?

Doğan Haber Ajansı Van Muhabiri Sebahattin Yılmaz, 20 Mayıs 1959’da Erzurum’da doğdu. Erzurum Lisesi’ni bitirdikten sonra 1980 yılında yerel Aziziye Postası gazetesinde mesleğe başladı. 1991 yılında Hürriyet Haber Ajansı Erzurum Bürosu’nda görev alan Sebahattin Yılmaz, 1993’te Van Bürosu’na geçti. Sebahattin Yılmaz, meslek yaşamında hem Hürriyet Haber Ajansı, hem de ardından Doğan Haber Ajansı muhabiri olarak bir çok başarıya imza attı.

 

29 Aralık 1994 tarihinde Van’da Edremit yakınlarında düşen ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasına karda bata çıka kaza yerine ulaşan ilk gazeteci oldu. Bir yandan kazanın dehşetini görüntüleyen Sebahattin Yılmaz, bir yandan da yaralılara yardım etmesiyle büyük takdir topladı. Meslek yaşamında bir çok ödül alan Sebahattin Yılmaz, iyi bir gazeteci olmanın yanında iyi bir eş, iyi bir baba.

 

Gönül Yılmaz ile 21 yıllık evli olan Sebahattin Yılmaz’ın oğlu 20 yaşındaki Alperen İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü’nde, kızı 17 yaşındaki Egem ise Van Anadolu Lisesi son sınıfta okuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.