Kültür-Sanat Haber Girişi : 13 Aralık 2011 12:02

Vanlı depremzedelerin sinema keyfi

Vanlı depremzedelerin sinema keyfi
Van`da meydana gelen depremlerde evleri yıkılan ve Erzurum`daki kamu lojmanlarına yerleştirilen 260 depremzede aile, sinema keyfi yaptı.
Erzurum Ajans-Van`da meydana gelen depremlerde evleri yıkılan ve Erzurum`daki kamu lojmanlarına yerleştirilen 260 depremzede aile, sinema keyfi yaptı.

Erzurum Valiliği, Erzurum AVM ve Cine Bonus işbirliği ile depremzede aileleri sinemayla buluşturdu. 23 Ekim`de Van`da meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlardan 500 kadarı, Erzurum Valiliği tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü`ne ait Hizmetiçi Eğitim Tesisleri`ne yerleştirilmişti. Dün akşam saatlerinde depremzede aileler çocuklarıyla birlikte Palandöken ilçesindeki AVM`ye, valiliğin tahsis ettiği otobüslerle taşındı. Depremzede ailelere Cine Bonus tarafından patlamış mısır ve meyve suyu ikram edildi. Daha sonra yetişkin depremzedeler `Alacakaranlık Efsanesi` isimli filmi izledi. Çocuklar ise patlamış mısırlarıyla birlikte girdikleri salonlarda 3-D ile `Hediye Operasyonu` isimli filmi izledi.

Hayatlarında ilk kez sinemada film izleyeceklerinin mutluluğunu yaşayan çocuklar, "Van`da evlerimiz yıkıldı. Arkadaşlarımızdan, akrabalarımızdan ayrıldık. Ama Erzurum`da olduğumuz için de çok mutluyuz. Her gün farklı bir etkinliğe katılıyoruz. Bize bu imkanları sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz." diye konuştular.

Erzurum AVM Müdürü Kemal Ünal, Van’daki depremzedeler için daha öncesinde yardım kampanyaları düzenledikleri ve yardım TIR’larının Kızılar aracılığıyla bölgeye gönderildiğini ifade ederek, “Bu akşamda depremzedelere moral, motive için böyle bir etkinlik düzenlendi. Çocuklar çok mutlu oldu. Film izleyip oyun oynamanın keyfini yaşadılar.” dedi.
C
inebonus Erzurum İşletme Müdürü Halet Telli, Erzurum`a yerleştirilen depremdeler için ellerinde ne geliyorsa yapacaklarını söyleyerek "Biz depremzedelerin acılarını hafifletmek, sosyalleşmelerini sağlamak için neler yapabileceğimizi düşündük. Çocuklar için üç boyutlu filmlerimiz var. Yetişkinler kendi seçtikleri filmleri izleyecekler. Aynı zamanda bu durumu daha keyfi hale getirmek içi mısır ve içecek ikram ettik. Bütün bunları onların acılarını biraz olsun hafifletmek amacıyla yapıyoruz" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.