Ekonomi Haber Girişi : 23 Mart 2013 14:41

Varsa bir durum, yapalım açık oturum!

Varsa bir durum, yapalım açık oturum!
MÜSİAD'ın basın kuruluşlarına geçtiğimiz günlerde gönderdiği bir basın bülteni herkesin tepkisini çekti... İşte o bülteni Vedat Refayeli yazdı...
Prof.Dr.Sıtkı Aras'ın "Erzurum'un manevi mimarları"kitabında da adı geçer.. Veli Velioğlu, Erzurum'un tanınmış din adamlarından biridir. Emekli vaizlerimizdendir. Çevresinde saygınlığı ile bilinen bir din adamı olması, su geçirmez gerçektir.'Doğru yol'u gösteren vaazlarıyla, binlerce kişinin gönlünde taht kurmuş da bir 'gönül adamı'dır. Yaklaşık 2 yıl önce  Erzurum'da gerçekleşen Büyükelçiler toplantısına katılan Dışişleri BakanıAhmet Davutoğlu'nun evinde ziyaret ettiğinde yaptığı'dadaşlık' ve 'dadaş' tarifi, hala hafızalardadır. "Dadaşlık, nefsi terk etmektir. Dadaşlık mertliktir, cesarettir" diyenVeli Velioğlu hoca,  Dadaş'ı ise  "nefsinden geçmiş ve nefsini aşmış kişidir!"diye tanımlaması, şahsen beni mestetmiştir. Ağzına, yüreğine sağlık. Sanıyorum siz de hak vereceksiniz. Bugün boş ve kuru laflarla tanımlanan 'Dadaş' ve'Dadaşlık' kavramları ancak bu kadar güzel ifade edilir!

 ***


Sanıyorum bu oldukça da uzun girişten sonra bugünkü konununVeli Velioğlu hoca olduğu kanaatine sahip oldunuz. Esasında, bunun cevabı hem 'Evet' hem de 'Hayır'!

 ***


Doğrusunu isterseniz asıl üzerimde duracağım konu, Velioğlu hoca değil. Belki alakası yok ama MÜSİAD'ın Erzurum Şubesidir asıl işleyeceğim mevzu! Dikkat ettiniz mi? Belki alakası yok dedim! Gerçekten normalde Veli Velioğlu hocanın MÜSİAD ile hiç bir alakası yok! Ama MÜSİAD, ne etmiş, etmiş, nedense bir alaka çıkarmış! Öyle ki uzun bir aradan sonra vaazlarına başlayanVelioğlu hocanın bu faaliyetini, MÜSİAD bir bültenle basın kuruluşları aracılığıyla kamuoyuna duyurdu! Hem de bizzat 'o vaaz'lardan birine katıldığı bizzatihi açıklanan Şube Başkanı Dr.Hüseyin Bekmez'in açıklamasına da yer vererek!

 ***


Bu tür işlerde erinmem yoktur! Üşenmedim, tüzüğüne kadar MÜSİAD'ın misyonunu, vizyonunu ve amaçlarını bir bir buldum, çıkardım. İnanın ki MÜSİAD'ın amaçları arasında vaizlerin vaaz proğramlarını duyurma gibi bir işlevi mevcut değil! Hele de 'ekonomik sorunları bir hayli fazla'olan Erzurum'da, MÜSİAD'ın onca yapacak işi varken! Şahsen ben böyle bir basın açıklamasına şaşırdığımı söylemeliyim! Veli Velioğlu hocaya saygısızlık yapmaktan kaçındığımı belirterek diyorum ki! Yahu Allahaşkına MÜSİAD'ın önceliği midir bu? Hocanın Cuma günleri vaazlara başlamasını, MÜSİAD'ın mail yollu bildirisi ile değil de istediğiniz her basın kuruluşuna bir rica ile de kamuoyuna ilan ettirebilirdiniz! Bugün hangi yayın kuruluşu, arada MÜSİAD da olmasa Veli hocanınvaazlarına başladığını yazıp çizmez ki Allah aşkına! Sizden öncelikle kamuoyunun, biraraya gelecek müteşebbislerin yatırım hazırlıklarına başlamalarıma ilişkin haberler beklediğini bilmez misiniz?

***


Son yıllarda 'kahvaltılı basın toplantıları' ile de dikkatimi çeken ve bir vesile ile kıyısından köşesinden eleştirdiğim MÜSİAD'ın başında aslında çok da sevdiğim biri var.. Uzun zamandan beridir tanıdığım ve hep 'aklı başında adam' olarak bildiğim bu halim- selim insanın, mutlaka bu yazılanlardan sonra daha önce olduğu gibi yine telefon açıp sitemde bulunacağına ve böyle bir faaliyetin de aslında 'görev alanları içerisinde' olduğunu söyleyeceğinden ve dahi yine benden yakınacağından adım kadar eminim! Bereket versin ki, kırılgan, hassas bir yapısının da olduğunu bildiğim Hüseyin hocamın, telefon açtığında beni dine karşı görme ve gösterme gibi bir karşı savunma mekanizmasını devreye sokmayacağına eminim! Kaldı ki o telefon açacak ben yine ona karşı kırıcı olma ihtimaline karşın her türlü 'cümle cambazlıkları' yapacağım! Buna hiç gerek de yok diye düşünüyorum! Başkan Dr. Bekmezci'nin bu tür yayınlar ile neyi hedeflediğini de doğrusu anlamış da değilim! Hedef kitlesinin Erzurum'da ki iş dünyası olması gerekirken, 'başka sularda yüzülmesini', ben biraz tribüne oynamak olarak da görüyorum! Hadi bir önceki başkan Mustafa Güvenli, tribünlere oynayarak hedefinde ETSO'nun olduğunu gösterdi. Allah yalanı sevmez! 25 Ocak'da 'parası, pulu olmayan' bilakis 'para,pul harcatan' bu koltuğa oturan Bekmezci başkan neyi kovalıyor, şimdi artık düşünmüyor değilim! Hayır yani! Varsa bir durum, yapalım bir açık oturum!

***

Bunları düşünürken, bir yandan da ETSO'nun ne denli önemli bir görev ve sorumluluk taşıdığına da bir kere daha kanaat getiriyorum! MÜSİAD'ın yaptığı bu atraksiyonlar ile ETSO'nun varlık önemi, bir kat daha artıyor! ETSO'da 'meclis üyesi' olan ve Lütfü Yücelik lehine seçim çalışmaları yapan'bir arkadaş' ile önceki gün konuşurken, bu konuyu gündeme getirdim.. Bahse konu mevzu ile ilgili bana hak vermekle kalmadı, ETSO ve MÜSİAD gibi kurumları aslında siyasi kurumlar olmak gibi bir lükslerinin olmadığına dikkat çekti! Özellikle geçtiğimiz yıllarda yapılan Anayasa referandumu sürecinde de çok 'mahalle baskısına rağmen' taraf olmadıklarına dikkat çeken bu üye arkadaşım,"O referandumda da Evet veya Hayır diyeceksiniz diye üyelerimize bir telkinimiz olmadı, olamazdı! Lütfü başkan, bu hususda özellikle hassas davrandı ve biz de bu hassasiyetine saygı duyduk, tarafsız kalmanın doğru olacağı kanaatine vardık" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mökkem dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Dipin dibine bir not: Veli hoca "Cuma günü haberde belirtilen camiide vaaz vermedi" ! Şimdi kim yalan söylemiş oldu? MÜSİAD mı? Hüseyin Pekmezci mi yoksa haberi olduğu gibi kopyala yapıştır yapan Erzurumun çok kıymetli BASINI mı ?

  • Yazik 01 Ocak 1970 02:00

    Son zamanlarda okuduğum en içi boş, en saçma, en gereksiz yazı. Beyefendi dedikodu yapacak kimse bulamamış gazete köşesinde yapmış. Yazık ki böyle insanlar gazetelerde köşe bulup yazı yazabiliyorlar. Hani derler ya "ANAN ÖLE ERZURUM"

  • ARDA TATLI 01 Ocak 1970 02:00

    BEN BİR MÜSİAD SEMPATİZANIYIM BUNU BAŞTAN BELİRTEYİM.BU YAZIMIDA BELKİ ADMİN YAYINLAMAYACAK AMA BEN GENEDE AKLIMDAN GEÇENİ YAZAYIM.TARAFSIZLIĞINIZI GÖSTERİP YAYINLAYIN.MÜSİAD ERZURUM SUBESİ ERZURUM SEVDALISI OLDUĞUNU HERDÖNEMDE İSPAT ETTİ BENCE ERZURUM İÇİN ULAŞILMASI GÜÇ HEDEFLERİ BAŞARDI KAMUOYUYLA PAYLAŞTI.GEREK GEÇMİŞ DÖNEMLERDE GEREKSE ŞİMDİKİ YÖNETİM GENE MESAİLERİNİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ ERZURUM İÇİN NE YAPABİLİRİZE HARCAMAKTADIR.ŞUNU BELİRTEYİMKİ ESKİ BAŞKAN SAYIN GÜVENLİ HİÇBİRŞEYİN PEŞİNDE OLMADI CEBİNİ PARA DOLDURMADI VE HALLİCE PARA HARCADI VE HER İNSAN GİBİ MEDENİ CESARETİNİ TOPLAYARAK DEMOKRATİK ŞEKİLDE ETSOYA ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI ((BELLİKİ BU SİZE DOKUNMUŞ)).YENİ BAŞKANINDA SAYIN BEKMEZ HİÇBİRŞEYİN PEŞİNDE OLMADIĞINI BİLİYORUM,PARASI VARMIŞ YADA YOKMUŞ BU NE BENİ NEDE BAŞKASINI İLGİLENDİRİR;TEK BİLDİĞİM ARKASINDA GÜÇLÜ BİR YÖNETİMİNİN OLDUĞU GÜÇLÜ İSADAMLARININ OLDUĞU VE ERZURUM SEVDALISI OLDUĞU.YAZILACAK ÇOK ŞEY VAR ASLINDA AMA GEREK YOK.ŞİMDİ BEN SİZE BİR SORU SORAYIM ERZURUMUN ONCA SIKINTISI VARKEN VE BU SIKINTILARI KAMUOYUYLA PAYLAŞIP CEVAPLAR VE SIKINTI AŞMA YOLLARI ARAMASI GEREKEN SİZ GAZETECİLER SİZ NEYİN PEŞİNDESİNİZ;KİMİN AÇIKÇA TARAFISINIZ.SAYIN BEKMEZ VELİ HOCAYA OLAN SEVGİ VE SAYGISINI DİLE GETİRMİŞ KÖTÜMÜ ETMİŞ.SAYGILARIMLA

  • mehmet ödemiş 01 Ocak 1970 02:00

    Olacağı bu sen getirir kendi işletmelerini kapatan işletmecilikte birkaç defa başarısız olmuş bir şahsı işletmelerin başkanı yaparsan olacağı bu adamın yapacağı birşeyi yok ne yapalım basit dine sahip çıkalım.O dinin sahibi var sen işine bak.