Erzurum Haber Girişi : 22 Kasım 2021 20:26

Vatandaşımızın emrindeyiz!

Vatandaşımızın emrindeyiz!
Erzurum Valisi Okay Memiş, Köprüköy'deki deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

ERZURUM AJANS - Erzurum Valisi Okay Memiş, 5,1 ile 4,7 büyüklüğünde 2 ayrı sarsıntı hissedilen Erzurum'un Köprüköy ilçesindeki deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

Beraberinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlker Şimşek, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Selahattin Karslı, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Laloğlu ve çeşitli kurum müdürleriyle ilçede bugün 4,7 büyüklüğünde sarsıntının hissedildiği Topçu Mahallesi'ne gelen Memiş, burada incelemelerde bulundu.

 

 

 

 

Daha sonra mahallede sohbet ettiği vatandaşların taleplerini dileyen Memiş, çocuklara da hediyeler dağıttı.

 

Gazetecilere açiklama yapan Memiş, Köprüköy ilçesinde daha önce yaşanan 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından 4,7 büyüklüğünde artçı bir deprem daha olduğunu anımsatarak, "Bu sefer ilk depreme göre biraz daha çok sallandık galiba. Ancak biz ilk depremden itibaren tedbirleri aldığımız, özelikle ağır hasarlı konutlarda yasayan vatandaşlara hem çadır hem de konteyner imkânı sağladığımız için şükürler olsun bir kayıp yaşamadık." dedi.

 

 

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin depremin olduğu saatten itibaren canla başla çalıştığını ifade eden Memis, deprem nedeniyle olusan tüm hasarlarin devlet tarafindan karşılanacağını kaydetti.

 

 

 

 

"Devlet olarak vatandaşımızın yanında ve emrindeyiz, bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız"

 

Memiş, bölgede AFAD, Büyükşehir Belediyesi, jandarma, polis, 112 Acil Servis ve sağlık ekipleriyle vatandaşın yanında olduklarını anlatarak, "Vatandaşlarımız endişe etmesin. İlk depremden sonra konutlarında ağır hasar olusan vatandaşa çadır ve konteyner temin ettigimiz için artçılarda çok sorun yaşamadık. Devlet olarak vatandaşımızın yanında ve emrindeyiz, bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız. Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanlığımızın talimatları bu yönde." diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.