Vay be Cumhurbaşkanıyla görüşmüş!

 

Basında yer alan haberi özetleyeyim.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.

 

Habere göre ziyarette Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Saim Özakalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, 2’nci OSB alanının genişletilmesi, yeni bir OSB alanı oluşturulması ve kentin 6’ncı Bölge Teşvik kapsamına alınmasıyla ilgili taleplerini aktardı.

 

!

 

Yine habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sırasında ilgililere talimat vererek, dile getirilen sorun ve taleplerle ilgili raporların incelenmesi ve çözümlerine yönelik çalışma yapılmasını istedi.  

 

!!!

 

Lütfen dikkat! Reis noktayı koyarken, şehrin ekonomik anlamda kaderini etkileyecek böylesi önemli bir konu, ‘Özakalın’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Erzurum sunumu’ başlıklı bültenle medyaya servis edildi.

 

Bakın tekrar yazıyorum, 2’inci OSB’nin alanı genişletiliyor, yeni bir OSB kuruluyor ve Erzurum 6’ncı bölge teşvik kapsamına alınıyor. Ve tüm bunlar Özakalın’ın sorunları anlatması ve anında Erdoğan’ın talimat vermesiyle gerçekleşiyor.

 

Normalde bu gibi durumlarda siyasilerin sahne alması ve bir şekilde rol çalmaları gerekirdi.

 

Toplantılar, gövde gösterileri, objektifler önünde OSB ziyaretleri yapılırdı. Hiç biri olmadı.

 

Hazır Ankara’dayım, haberi teyit için bir kaç telefon görüşmesi yaptım. Sonuçta Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı vermiş.

 

Toplantının öncesini, sonrasını sordum soruşturdum.

 

O da ne!

 

Evet, TOBB Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etmiş, yalan yok -zaten servis edilen iki kare fotoğraftan da belli oluyor- ETSO Başkanı Saim Özakalın da oradaymış ama ‘Erzurum sunumu’ falan yapmamış.

 

Toplantıda bir tek TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmuş ki, o da genel konulara değinmiş ardından hediye takdimi, hatıra fotoğrafı derken her şey bitmiş.

 

Cumhurbaşkanı ziyareti, TOBB’un resmi internet sitesinde bile ‘tam üç satırlık’ bültenle duyurulmuş.

 

Ama ETSO Başkanı Saim Özakalın’ın medyaya gönderdiği ‘algı’ bültenine bakarsanız, dediğim gibi kentin kaderini etkileyecek sorunlar güya onun sayesinde çözülmüş!

 

Keşke böyle olsaydı da hep beraber alkış tutsaydık ama değil işte.

 

Saim Özakalın, bu bahsettiğimiz konuları 16 Ağustos’ta düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası’nda dile getirdi.

 

365 oda ve borsa başkanının katıldığı toplantıda herkes gibi o da Erzurum iş dünyasının taleplerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ilgili bakanlara iletti.

 

Öyle ki, ne Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ne de toplantıya katılan hiçbir bakan bu sorunların çözümü için söz falan vermedi. Özakalın’ın kendisi de bunu gayet iyi biliyor.

 

İki hafta sonra bu ziyaret gerçekleşti ve sanıyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı karede yer almanın heyecanından olsa gerek Saim Özakalın medyaya böyle bir bülten servis etti.

 

Yalnız bu nasıl bir akıl tutulmasıdır ki, ‘Cumhurbaşkanı’na Erzurum sunumu’ deyip, Erdoğan’ın “çözün” talimatı verdiğini söyleyebiliyorsunuz?

 

Cumhurbaşkanı talimat verdiyse en geç iki hafta içinde bu bahsettiğimiz sorunların çözülmesi gerekir.

 

Eğer pozitif gelişme olmazsa, ‘Hani Cumhurbaşkanımız talimat vermişti’ diye sormazlar mı? Bu iş çocuk oyuncağı mı?

 

Yahu Beştepe’den arayıp deseler ki, “Ey ETSO, ne yaptığınızı sanıyorsunuz? Sunum yapmadığınız gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın o ziyaret sırasında böyle bir talimatı da olmadı” dese çok merak ediyorum ne cevap vereceksiniz?

 

Külliye’nin önünden geçmeye utanırsınız, utanır.

 

Peki, TOBB yönetimi? Ziyaret sırasında ‘Erzurum sunumu’ yapılmadığını onlar da biliyor! Onları da zor duruma düşürmüyor musunuz?

 

Bırakın TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu, özel kalemi arayıp; “Saim Bey, siz ne yaptığınızın farkında mısınız?” diye sorsa…

 

?

 

Hisarcıklıoğlu’nun yerinde olsam artık size selam vermem.

 

Yahu hepsini geçtim bizi niye aldatıyor, kandırıyorsunuz?

 

Zaten bir yığın derdi, sorunu olan bu şehrin insanı, size ne yaptı?

 

Derdiniz kendinizi ön plana çıkarıp, isim yapmak, siyaset yapmaksa, seçim de yaklaşıyor, buyurun istifa edin.

 

Şimdi birileri, “vay be cumhurbaşkanıyla görüşmüş” diyecektir. Bu hoşunuza gidebilir.

 

Baktım servis edilen fotoğraflara, bana göre de ‘görüşmüş’ten çok orada ‘görünmüş’ gibi duruyorsunuz.

 

Efendim işte algı böyle bir şeydir! 

 

O yüzden gerek yok böyle şeylere. Sadece işinizi yapın, görev sürenizi doldurun yeter. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Emin Güzelyayla 10 Eylül 2023 10:06

    Görüşmüş olabilir konuşmuş olabilir ama etzurumun hangi sorunu konuşulmuş ve halledilmiş sonuca bakalım

  • DADAŞ 03 Eylül 2023 21:47

    Alıştık bu tiplerin yalan siyaseti kanlarına işlemişki vatandaşı kandırıyorlar. ALLAH sizin gibi doğru dürüst gazetecileri başımızdan eksik etmesin Onur bey siz olmasanız bunların yüzlerini Erzurumun insanı kesinlikle bilemez kimsede böyle gerçeği ortaya çıkarmaz.

  • Deli Demin 03 Eylül 2023 15:40

    He...He...

  • Hulusi 03 Eylül 2023 12:12

    Hayel kuruyor olabilir Onur bey birakin hayellerine dokunmayin.

  • Dadaş. Şükrü 03 Eylül 2023 10:29

    Evet sonunda demişsin. Onur bey. İşinizi yapın. Bizde diyoruz ki işinizi yapın. İşinizi yapın.. Skt nin gerektiği gibi işinizi yapın.. Bu işinizi yapın uyarısı Erzurum da ki bütün Skt ler için geçerli.. Acaba bazı Skt da başkanlık yapmış efendilerin sonu niye hep hüsran ve elem keder dolu. AH ALIYORSUNUZ EFENDİLER AH.

  • Mahir Yiğit 03 Eylül 2023 00:53

    ETSO başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmüş, güzel bir gelişme ancak sonuç önemli, Küçük ve Orta Ölçekli Esnafın durumu hiç iyi değil,çok düşük faizli veya hibe şeklinde esnafa kredi verilmesi konusunda bir gelişme olmadıktan sonra gerisi boş laftan ibarettir. Yoksa Cumhurbaşkanımızla Ezurum da resmiyett e hiç olmayan bir Erzurum İpek yolu iş adamları Konfederasyonu adı altında güya faaliyet sürdüren hayali bir derneğin gene hayali başkanı olarak geçinen. M. N. A adındaki kişi bile Sayın Cumhurbaşkanımızla ve İl'deki Vali dahil herkesle görüşüyor. Onun için Cumhurbaşkanı ımızla sıradan vatandaşta görüşebilir, ancak önemli olan sonuç almaktır. Burada ETSO'ya çok önemli görevler düşüyor.