Vekili uçarken millet sürünür!

 

Atıp tutan (!) siyasilerimiz her fırsatta Erzurum için ne diyor; ‘Olimpiyat Şehri’, ‘Kış Turizminin Başkenti’

 

Bu çok iddialı iki tanımı besleyen, bir yığın unsur vardır ve en önemlisi de hava yolu ulaşımıdır.

 

Ama ne yazık ki, biz de bu sac ayağı eksiktir. Şehirdeki uçak sefer sayıları yeterli olmamakla birlikte en pahalı bileti de Erzurumlu satın alır.

 

Ayrıca tesadüf müdür bilmem, mevzu bahis Erzurum seferleri oldu mu, rötar gerçeğiyle hep yüz yüze geliriz.

 

Elbette ki, uçaklar kasıtlı olarak rötar yapmaz. Teknik sorun olur, bağlantılı uçuşlarda havalimanı trafiği yaşanır, iniş kalkışlar gecikir, meteoroloji etkendir haliyle birçok sebep sıralayabiliriz.

 

Rötarda kasıt aranmaz lakin bu gerçekle yüzleşildiğinde tüm uçuş planları alt üst olur, insanlar çileden çıkar.

 

Ve de bu durum dünyanın her yerinde haberdir! Tabi öyle 15-20 dakikalık rötarlar değil.

 

Eğer bir uçak saatler süren gecikme yaşatıyorsa insanlar sebep arar. Özellikle bağlantılı uçuş yapacak yolcuların hepsi mağdur olur. Tüm planlar bozulur.

 

Bizde de aynısı yaşandı.

 

İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları’na katılan sporcu kafileleri, ülkelerine dönmek için dün havalimanındaydı.

 

Saat 15.40’da kalkması gereken İstanbul uçağı tam 4 saat 30 dakika rötar yaptı.

 

Çin, Ukrayna, İtalya, Brezilya, İran, Macaristanlı sporcularla birlikte, Erzurumlular da beklemeye başladı.

 

Yetkililer “operasyonel sebep” dışında açıklama yapmıyordu. Başka yer de olsa kıyamet kopardı. İnsanlar bağırır çağırır, yer hizmetleri personeliyle birbirlerine girerdi.

 

Erzurum Havalimanı’nda öyle olmadı. Durum sakindi ne de olsa alışkanlık vardı ama insanlar mağdurdu.

 

Ben de mesajla gelen fotoğrafları X’de paylaştım.

 

Gençlik ve Spor Bakanı’ndan milletvekillerine, Erzurum Valiliği’nden THY Genel Müdürü’ne kadar herkesi etiketledim.

 

Elbette ki, Bakan Bey’in ya da THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin hatta ve hatta hiçbirinin aramasını beklemiyordum.

 

Önemli olan mağduriyeti duyurmaktı.

 

Ama rahatsız olan biri aradı!

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kâmil Aydın, sinirle titreyen yüksek ses tonuyla, “Bir daha beni, yaptığın haberlerde etiketleme” dedi. Her ne kadar sinirli olsa da Allah var “Lütfen”i de ekledi.

 

“Ben atıp tutan bir siyasetçi değilim” derken, tekeri patlamış kamyon gibi üzerime geliyor, “Sen kişisel hesaplarına beni alet edemezsin, ben seni zaten takip ediyorum” diyordu.

 

O, naif kişiliğiyle tanıyıp, bildiğim Kâmil hoca değil de sanki bambaşka biri telefonun ucundaydı.

 

Sinir haliyle aradığı belliydi!

 

Pişman olacağı şeyler söylememesi için diyaloğa girmedim, “peki hocam etiketlemem” dedim ve telefonu kapattım.

 

Böylesi atar gidere alışığım, benim için dert değil. Alışık olmadığım şey vekil bey'in 'kişisel hesaplar' yaftasıydı. 

 

Erzurum’un vekili olarak kentin sorunlarını görmek, bilmek istemiyorsa elbette ki, etiketlemem.  

 

Hatta hocam ‘beni takip de etme’ derim. Bakın en güzelini AK Partili vekil Abdurrahim Fırat yaptı, engelledi beni kurtuldu. Siz de öyle yapabilirsiniz.

 

Bu söylediğim diğer vekillerimiz için de geçerli. Ben sizlerin duymak istediği türden haberler yapmıyor, şehrin sorunlarını yazıyor, aktarıyorum. 

 

Bakın en basitinden uçak bilet fiyatları!

 

Düğünü, cenazesi, işi olan Erzurumlu çoğu zaman uçak bulamaz bulsa da­ en pahalı bileti alır. 

 

Sizler, en olmadık zamanlarda bile VIP (Çok Önemli Kişi) olduğunuz için kendinize hem indirimli bilet hem de 1A, 1B, 1C bulabilirsiniz.

 

Yani vekili uçarken, millet sürünür.

 

Tabi ki, bu durum sizin umurunuzda olmaz. Gerçekler acıttığı için sorunların gündeme getirilmesi sizleri rahatsız eder ve de tahammül edemezsiniz.

 

Bugüne kadar şehrin menfaatine yaptığım her haberde başta Kâmil Aydın olmak üzere diğer tüm vekilleri etiketlediğim için verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilemiyorum. Bununla birlikte 'kişisel hesaplar' konusunda da kendisinden özür bekliyorum. 

 

Bu arada…

 

Millet hala havalimanındaydı. Süre dolmuştu ki, 50 dakika daha rötar anonsu geldi.

 

Saat 15.40’da ‘Olimpiyat Şehri’nden kalkması gereken uçak, tam 6 sonra 21.35’de havalandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 14 Nisan 2024 18:43

    Mhp nereye savruldu en büyük düşmanları Türkeş oldu koca ozan arif oldu. Bunlar ülkücü değil olsa olsa Türk düşmanı olur. Nerde mafyacı varsa bahçeliyle el ele kol kola. Bahçelinin en son affettiği hep li Ahmet Türk Mardin belediye başkan oldu böyle bir MHP lideri olur mu. Ülke bunlara oy veriyor PKK ya lahmacun yedirene teröre destek olana oy veriyor. Resmen terörist besleniyor bunlardan.

  • Recep 04 Nisan 2024 12:03

    Sevgili onur Halka ragmen halk savunulmaz. Yaptiginin bir karsiligi yok.Erzurumlu marabadir ve hep oyle kalacaktir. Hayatini yasa.

  • alper yılmaz 31 Mart 2024 16:23

    bir haberci şehrin seçilmiş brokratlarını etiketlemiyecek de kimş etiketliyecek acaba 2023 yaz ayı boyuca bu şehire doğru dürüst uçak gelmedi haa hakkını yemiyelim sayın altınok el attı bu okaya perşembe yada çarşamba gününe ek sefer açtırdı kendisi geldi o ek seferle birde dönüş için acıldı eee sonrası ne oldu sonrası yok eski düzen devam. Gönül isterdi ki öyle bir sekilmiş olsun ki hergün caddede sokakda gezen sorunları dinleyen her bireyin sesini duyan çözüm arayan bir seçilmiş olsa örnek isteyenlere örnek vereyim sankide seçim zamanıymış gibi sürekli sahalarda halkın içinde olsalar ama nerde bir tane seçilmişin evi dahi yok ki gidipde kapısını çalalım derdimizi anlatalım hepsi ithal seçilmişler çok yazık ballahi şu güzel şehirin geleceğini heba edenlere hakkımı helal etmiyorum şuraya bak ya bir kısım brokrat tepki vermez bir kısmı beni etiketleme ankara da keyfim yerinde gereksiz meşgul etmeyin beni der gibi vah vah ya şehri Erzurum

  • sinan ateş 26 Mart 2024 07:08

    Ne Prof.'lar gördük, Prof'iterol..

  • HAKİKAT EHLİ 21 Mart 2024 17:35

    100 sene kalsa vekilliği hayal edemeyenler genel başkan yardımcısı oldular.yazık yazık yazık.bu adı geçen şahsın yüzünden MHP ye oy vermiyorum.

  • Mahmut 21 Mart 2024 16:05

    Gazeteciliğini ve bu konudaki metanetini tebrik ederim. Siyaset batağına düşmüş güzel insanlara da Allah cc den feraset niyaz ederim. Maalesef Türkiye de siyaset bataklığa dönüşmüştür.

  • ahmet tekin 21 Mart 2024 02:30

    hiçbir erzurumlu hızlı trene tramvaya inanmıyor artık. şehirde asfalt yok. tüm yollar delik deşik. karayollarından yoncalığa dönen yolun hali nedir büyükşehire yakışıyor mu resmen köy yolundan beter. terminal caddesi rezalet öbek öbek olmuş. dadaşkente havalanından giden yola bir gidin resmen tandırlar olunmuş düşseniz alt üst takım gidr. erzurum elden gidiyor. bize artık dürüst çalışkan bir aday lazım. 8 senede mahvolduk

  • çirkin kral 20 Mart 2024 10:29

    onur abi ayıp etmişsin kamil begefendiyi rahazsız etmekle kendine faydası olmayanın memleketine ne faydası olacak

  • Erzurumlu 19 Mart 2024 10:21

    Hızlı tren, tramvay sözü verilen ama yapılmayan projeler. Erzurumlu sabırlıdır havaalanında 6 saatte bekler. 16 saatte bekler. Nasıl olsa Erzurumlu oy verir. Erzurum'un sorunlarıyla niye uğraşsınlar. Sokaklar çöpten geçilmiyor, şehir depreme hazır değil, çarpık lüks yapılaşma hat safhada, millet otobüslerde dolmuşlarda tıklım tıklım, su faturaları almış başını gidiyor elektrikle yarışıyor, hayvancılık bitmiş millet biraz et alabilmek için kuyruklarda, yerli tohumu bitirdiler GDO'lu hibrit tohumlara milleti mecbur ettiler. İnsanları hasta ettiler. Hastanelerde randevu bulmak çok zor. Tek özel hastane istediği gibi at koşturuyor. Çok ayıp etmişsin Onur Bey sen niye böyle sorunlarla vekillerimizin başını ağrıtıyorsun. Lütfen bir daha rahatsızlık verme

  • Ali veli 18 Mart 2024 16:01

    Yazık. Memleketi bırakıp uzaktan seyrediyoruz üzülüyoruz haline giden göçlere. Sanırım çoğu kişi de aynısını yapıyor. Sahipsiz erzurum kaderini evlatların yaşamaya devam ediyor.

  • halil ibrahim 18 Mart 2024 12:52

    yazık bu memlekete çok yazık sahipsiz bir memleket

  • Metin ceylan 17 Mart 2024 09:25

    Kamil bey 10 12 senedir milletvekili Erzurum?a 1 tane eser kazandırabilmiş mi 1 tane fabrika getirebilmiş mi varsa yoksa Türkeş?in mirasını yiyip duruyor üstüne de böyle gazetecilere telefon ediyor. Hodri meydan buyurun gelin ne yapmışsınız bir açıklayın hangi baraj köprü fabrika okul geçtim bir Çeşme kazandırmamışsınız yahu. Erzurum sizi fırça atasınız diye oy vermiyor kaşınıza hözünüzedevoy vermiyor veriyorsak Türkeş?in ülküsü için veriyoruz ha Kamil ha Ali farketmez. Onur beyden özür dilemek zorundasınız hak ve adalet budur.

  • Ahmet Kıran 16 Mart 2024 22:31

    Kalemine, yüreğine sağlık.

  • Uğur 16 Mart 2024 09:27

    Canım kardeşim ne gerek var böyle şeylere bugüne kadar hangi belediye başkanı, hangi milletvekili, hangi bürokrat yüzünü Erzurum 'a döndük buda dönsün kişisel hesap peşinde koşan görmek istiyorsanız tabi yüzünüz varsa Aynaya bakın. Şu sandıkları bir kez olsun boş bırakabilmek bak bakalım sorunlarla nasıl ilgilendiriyor. Ama yok herkes kendi siyasi görüşüne göre sandalyeye asılan ceketi oy verme devam ediyor . Yazılarınızı okuyorum sayıştay raporlarına rağmen çark işliyor. Uyan ey dadaşım gaflet 'ten uyan.

  • a.s 16 Mart 2024 06:15

    Erzurumu düşünen bunlara oy vermez oy istersen böyle davranmıyorsunuz değil mi. adete agazetecilerin agzına bakıyorsunuz ama seçilince kaplan kesiliyorsunuz. erzurumun bir sorunu bu uçklar ve buna alakasız kalamazsınız. yoksa siyaset sizi siler geçer. kamil hocam hatırlarsan son arabanızı satmıştınız son anda seçilmştiniz o dönemi hatırlayın. sizi oralara kim çıkardı. şimdi böyle mi teşekkür ediyorsun.

  • gurbette bir çırçırlı 15 Mart 2024 19:07

    44 Yıldır memuriyet yani ekmek davası için gurbette yaşıyorum. Ne kadar uzak olsakta samimi ve ilgili hemşerilerimi tenzih ederim, Erzurum'da sözde yaşayanlardan daha çok haberdar oluyoruz. Erzurum ve Erzurum'lu özellikle son 20 yıldır küçüldükçe küçüldü, özellikle siyasiler tam sömürüyor. Azalan nüfusu ile Büyükşehir sıfatını kaybedecek duruma gelmiş. Bizim zamanımızda'da kahve çok vardı fakat bu kadar üretimden uzak pineklenen 1000 'in üzerinde çay ocakları hariç kümesi bile kahve yapacak duruma gelmiş. Bacasız fabrika kahve-cafe. İçimiz acıyor, her özlemle koşarak sıla-i rahim yapmak için geldiğimizde hayal kırıklığı ve hüsranla dönüyoruz. YAZIKTIR GÜNAHTIR ZATEN ERZURUM'DA İŞSİZ,GÜÇSÜZ, İŞE YARAMAZ YABANCILARIN İŞGALİ ALTINA. BELKİ ÇOĞUNUZ KIZACAKSINIZ BANA FAKAT SON SÖZÜM ACIYORUM ERZURUM'A, ACIYORUM GERÇEK ERZURUM'LUYA. MEVLAYA EMANET OLSUN ERZURUM

  • Palandöken 15 Mart 2024 14:19

    Siz görevinizi yapmışsınız .Meclis konuşmalarında iktidar partisi vekili gibi yapılan icraatları anlatıp muhalefet olmayıp kayıtsız iktidar ortağı gözüküp seçmene icraat yapmış iması vermekten başka çabası olmayanların etiketlenmekten rahatız olması gayet doğal. Seçmenler ,seçilenleri kişisel sempatileri ile değil şehre katkıları ile değerlendirebilmeli.

  • Çıplak vatandaş 15 Mart 2024 11:59

    Sekmen başkan akıllı adam yorumlara kapatmış sosyal medyalarına tek kelime yazamıyorsun. E tabi memleketimizin nadir insanlarından kim yorum yapabilir ki

  • Bb 15 Mart 2024 10:48

    kamil hoca için verdiğim bütün oylar haram olsun. hiç tanımam etmem ama kendisi için oy bile istemişliğim, eşe dosta baskı yaptığım bile olmuştur. Ancak milletvekilliği sürecinde erzuruma ve erzurumluya yaptığı bir iş yoktur. bütün siyasi kişiler instagram hesabından yaptığı işlerden, seçildiği şehir için yaptığı şeylerden bahseder ama hocamızın instagram hesabına bakın sürekli yüz profilden resimler ve anlamlı cümleler var. anladık hocam yakışıklısın güzelsin hoşsun ama şehir için ne yaptın bi paylaşda.

  • nihat özdemir 15 Mart 2024 05:30

    Ballı maaşllarla vergi verenlerden geçiniyorlar, sonrada hizmet için az bişe dürtülünce diş gösteriyorlar. Vekil emekliliği kaldırılmalı, vekil maaşları düşürülmeli, vekillik hayatını kurtarmış maaşa ihtiyacı olmayan, halkı için bedava çalışabilecek vakti ve parası olanların bir de kapasitesi olanlardan seçilmeli. Vekillik meslek olmamalı, vekillikten geçinilmemeli. Vekil sayısıda il sayısına düşürülmeli, ülkemiz Ankarayı yı besleyemiyor artık.

  • Selçuk Alp 15 Mart 2024 02:20

    X'te Erzurum vekilleri ve Erzurum büyükşehir belediye başkanı tarafından makul eleştiri yaptım diye engellediler. Eleştiriye tahammülleri yok demokrat değiller. Bu şehre çok yazık oluyor ama bu vekilleri hakediyorlar fazla bile. Seçimleri kaderidir şehir halkının.

  • Dadaşbey 15 Mart 2024 00:22

    Hakkımızı savunan sizden Allah razı olsun. Ama kamil ve benzerlerinden rahatsızız artık düşsünler bu ülkenin yakasından

  • halisdemir 15 Mart 2024 00:17

    5 tane millet vekili var ama erzurum hiçbirisinin telaşında değil. şunu görüyorum nerede haber varsa nerede etkinlik varsa bir toplantı varsa onur bey orada işini yapıyor ciddiyetini bozmuyor. Böyle bir gazeteciye bz kurban olmamız lazımken. yok etikletleme demek yok kızgınlık göstermek ne oluyor. Haklı onur bey uçak yok biletler astromik. en son 1 ay önce bilet bulamadım trabzona gidip oradan uçtum daha ucuza geldi. bu şehirde işini iyi yapan 3 kişi varsa birisi Onur beydir. bende özür dilememelidir. kamil bey hata yapmış ama telafi etmesini bilir.

  • İbrahim MUTLU 14 Mart 2024 23:51

    Kamil hoca gerçekten naif ve beyefendi bir adam niye böyle tepki verir vardır bir sebebi herhalde.Erzurumdan uçuşlar konusunda ki eleştirilerinize katılıyorum.Bu saatten sonra uçuş sayısı nasıl artırılır direk uçuş sayıları daha fazla nasıl olur konusunda birlikte tepki verilmeli.En kolay olan siyasetçi ve gazetecileri eleştirmek.Bunu zaten yıllardır yapıyoruz ve hala aynı yerdeyiz.

  • Çağri 14 Mart 2024 21:59

    Üstat senin biraz solcu tarafin agir basiyo gibi geliyor bana bu sadece bir düsunce ama seni tebrik ediyorum gercekten kos koca erzurumda sesi cikan tek kisi sensin. Gelelim millet vekillerine secim zamani kapi kapi gezerler kart dagitirlar numara verirler gel meclise ben oyle yardimci olurum ben boyle yaparim diyenler meclisin suyundan midir o suyu icen verdigi sozu unutuyor. Şimdi Sayin vekil bursada yasan bir erzurumlu olarak onur üstadima katiliyorun patlama hakkini bence baska bir konuda kullansaydin.birde onur ustat ben cok merak ediyorum kamil hocamin erzurum icin kazandirdigi kaç proje var bir bakalim haber yapta gorelim merak ettim gercekten. Sanki bir ara belediye baskani olacakti secilemedin tabi projeleri vardi kactanesine yaptirmaya veya yapana yardimci oldu. Saygilarimlaa..

  • Dertli 14 Mart 2024 21:19

    Müslümün dediği gibi bu şehirde yaşanmaz...

  • Şeref Kandemir. 14 Mart 2024 21:08

    Ben AKP ye oy vermedim MHP ye yani kamil hocaya verdim ama bu tepkisi ve duyarsızlığından dolayı hakkımı helal etmiyorum. Beceremiyorsun istifa et gönlümüzdeki kamil hoca yerinde kalsın.

  • ali er 14 Mart 2024 18:06

    kamil hocama yakışmamış. nasıl olur da böyle bir yapar hayret o nazik kibar insandan böyle bir kindar tepki çıkar. siyaset insanı bozarmış bazısını 20 günde bazısını 8 senede bozar. evet yetkililer bu işe el atmalıdır. yanlız uçagı bırakalım araç sürecek yol yok. Yollar delik deşik erzurum hiç bu şekilde olmamıştı. terminal caddesi vip caddesidir o bile deşik deşik çukurlar içinde. Gerçekten sekmen bu işi bırakmalı amacı hizmet değil sanırım. Lütfen bu yolları bir haber yapın ve herkesi ettiketleyin özellikle de cumhur ittifakını . yanlız kamil hocam mıtlaka gönkünüzü alacaktır. Çünkü erzurumdan haber almak isteyenler onur sağsözü takip eder.

  • Dadaş 14 Mart 2024 17:52

    Siyaset böyle birşey işte. Daha düne kadar birbirlerine taban tabana düşman iki parti, bugün ortak çıkarlar uğruna böyle kelimeler konuşabiliyorlar... Neyse sana da hakkımız haramdır kamil hoca bu böyle biline vesselam. Hoş helali haramı bildiğinizide düşünmüyorumya..