Eğitim Haber Girişi : 25 Kasım 2011 12:59

Velayeti annesinde diye okula başlayamıyor

Velayeti annesinde diye okula başlayamıyor
Erzurum`daki Şehitler Mahallesi`nde babasıyla birlikte yaşayan 7 yaşındaki Zeliha Derya Çelebi, velayeti babasından boşanan annesinde olduğu için okula başlayamıyor.
Erzurum Ajans-Erzurum`daki Şehitler Mahallesi`nde babasıyla birlikte yaşayan 7 yaşındaki Zeliha Derya Çelebi, velayeti babasından boşanan annesinde olduğu için okula başlayamıyor. Anne Dilek Kocakaplan`ın ikamet yeri olan Gebze`deki bir okulda kayıtlı görünen Zeliha, "Annem bir kağıt gönderecekmiş. Onu gönderdiği zaman okula gidebileceğim" dedi.

Erkek kuaförü Kadir Çelebi, 3 yıl önce eşi Dilek Kocakaplan`dan boşanınca, mahkeme çocukların velayetini anneye verdi. Kocaeli`nin Gebze İlçesi`ne yerleşen ve evlenen anne Dilek Kocakaplan, 12 yaşındaki oğlu Emir ile 7 yaşındaki kızı Zeliha Derya`yı, `bakamadığını` söyleyerek eski eşine gönderdi. Emir, Gebze`de okuduğu okuldan naklini getirdiği için Şehitler İlköğretim Okulu 6`ncı sınıfa devam ederken, baba Kadir Çelebi ilköğretim birinci sınıfa başlaması gereken kızı Zeliha`yı Erzurum`da okula kaydettiremedi. Zeliha`nın, Gebze`deki Deniz Yıldızı İlköğretim Okulu`nda kaydı bulunduğu ve velayeti annesinde olduğu için naklinin alınamadığı belirtildi.

`BİR AY MİSAFİR ÖĞRENCİ OLDU`

Baba Kadir Çelebi, kızının velayeti annesinde olduğu için ikamet yerleri olan Gebze`deki Deniz Yıldızları İlköğretim Okulu`na kaydının yapıldığını belirterek şöyle dedi:

"Eski eşim, çocuklara bakamadığı için bana gönderdi. Zeliha`nın birinci sınıfa başlaması gerekiyor. Ancak başka bir okulda yaydı bulunduğu ve velayeti bende olmadığı için hiçbir okul kabul etmiyor. Şehitler İlköğretim Okulu kızımı bir ay misafir öğrenci olarak kabul etti. Ancak annesi vekalet göndermeyince kızımı okula kayıt etmediler. Tek isteğim onun okula gitmesi."

`ANNEM BİR KAĞIT GÖNDERECEKMİŞ`

Her sabah okul kıyafetlerini giyip, çantasını sırtına taktığını söyleyen Zeliha Derya Çelebi de, "Okula gidiyordum ama şimdi kabul etmiyorlar. Annem bir kağıt gönderecekmiş. Onu gönderdiği zaman okula gidebilecekmişim. Ağabeyim Emir bana okuma yazma öğretiyor. Bugüne kadar baba, anne, dede, ağabeyimin ve kendi ismimi yazmayı öğrendim. Arkadaşlarım okula gidiyor ancak ben gidemediğim için üzülüyorum" dedi.

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Kocaeli Milli Eğitim Müdürü`yle telefonla görüştüğünü belirterek, "Zeliha`nın kaydı annesinin ikamet ettiği Gebze Deniz Yıldızları İlköğretim Okulu`nda görülüyor. Annesiden vekaletname istedik, onunla birlikte naklini alıp Erzurum`da eğitime başlamasını sağlayacağız" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.