Erzurum Haber Girişi : 06 Ağustos 2021 19:37

"Velileri telkinle öğrencileri sınava sokmadılar"

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'nin Milli Eğitim ile ilgili attığı tweet tartışmaları beraberinde getirdi.

ERZURUM AJANS - Onur SAĞSÖZ / Geçen Haziran ayında yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında önemli bir başarı sağladığı belirtilen Erzurum’un, Türkiye ortalamasının 15 puan üzerine çıktığı açıklanmıştı.

 

Ancak İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, bugün attığı tweet ile büyük bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Cinisli, sosyal medya hesaplarından, “Milli Eğitim ‘’Bakanı’’ Ziya Selçuk‘a Erzurum‘da neden bütün öğrencilerin LGS sınavına sokulmadığını, yalnızca ‘’başarılı’’ öğrencilerin sınava alındığını soracaktım ki, istifa etmiş. Şehri başarılı göstermek için kaç çocuğumuzun hakkı yendi?” paylaşımında bulundu.

 

“MİLLİ EĞİTİMİ TÜİK’E ÇEVİRDİLER”

 

Tweet ile ilgili Erzurum Ajans’ın sorularını cevaplandıran İYİ Partili Cinisli, “Üzgünüm ama ne yazık ki, durum bu. Bu sadece Erzurum’un değil, Türkiye’nin yarası. Milli Eğitim gibi bir kurumu TÜİK’e çevirdiler. TÜİK’e nasıl enflasyon rakamları siparişi veriyorlarsa, Milli Eğitim’de de bunu yapıyorlar. Okul müdürleri ve velilerle görüştüm. Mesela Oltu’da sınava girmesi gereken 200’ün üzerinde öğrenci varken neredeyse yarısı sınava girmemiş. Velileri telkinle çocuklarını sınavlara sokmadılar. Bu da tabi rakamlara istatistiklere yansıdı” dedi.

 

“12 BİN ÖĞRETMEN ADINA ÇOK ÜZGÜNÜM”

 

Milli Eğitim Müdürlüğü görevine geldikten sonra (ERBAP) ‘Erzurum Başarıyı Artırma Programı’na  hayat veren Salih Kaygusuz ise İYİ Partili Cinisli’nin paylaşımına üzüldüğünü dile getirdi. Hiçbir eğitimcinin velileri telkinle öğrencisini sınava almama gibi bir durumu olamayacağını vurgulayan Müdür Kaygusuz, şöyle dedi.

 

 

“Sahada canla başla çalışan ve büyük emek veren 12 bin öğretmen adına çok üzgünüm. Ortada çok büyük bir emek, çalışma var. Biz 316 tane orta okulda öğrencilerimizi tek tek takip ettik. Kazanım sınav sayılarını artırdık. Bizim başarımız tesadüf değil. Öyle ki, sınava girme oranları subjektif bir konu. Türkiye genelinde sınava katılım oranı çok düşük. İki yıldır devam eden Pandeminin bunda büyük etkisi var ama kimse bundan bahsetmiyor. Ayrıca Erzurum üniversite ve YKS verilerinde de çok iyi bir durumda. Bunlara nasıl bir kulp takılacak? Tüm bunların temelinde son üç yıldır büyük bir özveriyle sürdürdüğümüz ERBAP çalışması yatıyor. Bizim vicdanımız rahat. Koyduğumuz hedefler doğrultusunda Erzurum’u çok daha ileriye taşımanın derdinde olacağız.”

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Poyraz Palandöken 09 Ağustos 2021 17:33

    Salih Kaygusuz dan önceki dönemlere bakmış mı acaba Sayın Vekil 2018 den sonra Erzurum Eğitimde çok ileriye gitti Öğretmenler Okul müdürleri ilçe müdürleri Hepsi Erzurum için çok çaba harcıyor

  • Zeynel Abidin Ağ 07 Ağustos 2021 08:50

    Sayın Vekil doğru söylüyor. Keşke sayın Kaygusuz'da korkmadan doğruları söylesin ve istifa etsin.

  • Zikri Ala 06 Ağustos 2021 23:53

    Bunun gibi sorulara sayılarla cevap verilir. Şöyle ki: Erzurumda sınava girebilecek kaç ortaokul son sınıf öğrencisi vardı kaç öğrenci LGS ye girdi?. Lafı uzatmadan bu sorunun cevabı verilir herşey anlaşılır.

  • Ahmet Karaca 06 Ağustos 2021 23:37

    Böyle saçma sapan bir iddiaya ancak aklıevveller inanır. Hangi Veli zerre kadar sınav kazanma ihtimali olan çocuğunu sınava sokmaz. Ayrıca hiçbir veliden bu konu ile ilgili herhangi bir şikayet gelmemişken sizin derdiniz ne kardeşim. Erzurum eğitimde ciddi yol almaya başladı. Bundan rahatsizlık duyacağınıza gurur duyun be kardeşim.

  • Ali Doğan 06 Ağustos 2021 23:34

    Sayın vekil, pes vallahi. Sınırları bayağı zorlamışsın. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin emeklerini siyasetinize alet etmeyin. Yeter artık.