Eğitim Haber Girişi : 03 Mayıs 2012 17:15

Veteriner Fakültesi 8. Dönem mezunlarını verdi

Veteriner Fakültesi 8. Dönem mezunlarını verdi
Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen törenle Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 8. dönem mezunlarını verdi.
Erzurum Ajans-Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen törenle Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 8. dönem mezunlarını verdi. 
Törende konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ataseven, eğitim kurumlarının büyüklüğünün mezunlarının gücüyle doğru orantılı olduğunu belirterek, ''En genç veteriner fakültelerinden birisi olmamıza rağmen, Atatürk Üniversitesi?nin büyüklüğüne yakışır bir şekilde hızla gelişmektedir'' dedi.
''Sizden önceki mezunlarımız, özel hayvan klinikleri ve hayvan hastaneleri, üniversiteler, kamu, hayvancılık ve ilaç sektörlerinde çeşitli ve önemli görevler üstlenmişlerdir'' diyen Ataseven, ''Bugünden itibaren bu sektörlerde başarılı bir şekilde yer alacağınıza inancım tamdır'' diye konuştu.
Hızla gelişen bilim ve teknolojiye paralel olarak, veteriner hekimlik alanında da hızlı bir değişim ve gelişim gözlendiğini ifade eden Ataseven, şunları kaydetti:
''Fakültemiz güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeleri ülkemiz ve bölge insanına sunarak toplumsal kalkınmaya katkı sağlamaktadır. Bu anlamda, fakültemiz öğrencilerine de imkanlar ölçüsünde hep en iyinin sunulmasına gayret edilmektedir.
Veteriner Hekimler; hayvan hastalıklarının teşhisi ve tedavisi, salgın hastalıkların önlenmesi, hayvansal besinlerin üretimi ve kontrolü, hayvan besleme, yüksek verimli hayvan ırklarının geliştirilmesi ve halk sağlığının korunması başta olmak üzere üstlendiği aktif görevler ile ülkemizin gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır.''
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu'nun da hazır bulunduğu törende, daha sonra öğrencilere hocaları tarafından veterinerlik rozeti takıldı ve diplomaları verildi.
Töreni, mezun öğrencilerin aileleri de izledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.