Bölge Haber Girişi : 14 Nisan 2012 16:35

Veteriner hekimlere eğitim

Veteriner hekimlere eğitim
Erzincan’da resmi ve özel sektörde hizmet veren veteriner hekimlere Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü tarafından eğitim verildi.
Erzurum Ajans-Erzincan’da resmi ve özel sektörde hizmet veren veteriner hekimlere Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü tarafından eğitim verildi. Düzenlenen eğitim programına Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Ufuk Dinler, Veteriner Hekimler Ahmet Temur, Şenay Seyitoğlu, Dr. Biray Okumuş ve İsmail Şahindokuyucu konuşmacı olarak katıldılar. Eğitim programında katılımcılara marazi madde alma ve gönderme usulleri, antraks hastalığı ve toplum sağlığı açısından önemi, pestivirüs enfeksiyonları ve ayırıcı tanısı, brusellozun gıda güvenliği açısından önemi konularında bilgiler verildi.
Toplantıda konuşan Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Ufuk Dinler ise bölgenin hayvancılık bölgesi olduğunu kaydederek, hayvan hareketlerinin yoğunluğu nedeniyle bölgede hastalıkların da kolayca dağıldığını söyledi. Bölgede hayvan hastalık ve zararlılarının yaygınlaşmasının önüne geçmek için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Dinler, hayvan hareketlerinin kayıt altına alınması, hayvan pazarlarının denetim altında tutulması neticesinde hastalıkların yayılmasının önüne geçildiğini söyledi. Ardından eğitim programına katılan veteriner hekimlere uzmanlar tarafından hayvan hastalık ve zararlıları konusunda teknik bilgiler verildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.