Erzurum Haber Girişi : 30 Aralık 2020 14:44

Yabancı turiste kayak izni çıkacak mı?

Yabancı turiste kayak izni çıkacak mı?
TÜRSAB Bölge Başkanı Kürşat Özeken, hafta sonu Palandöken'de yaşanan 'kayak krizi'nin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu telefonla arayarak, adeta dert yandı.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Kış turizminin gözde merkezi Palandöken ve diğer kış turizm destinasyonları geçen hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında yabancı turistlere de yasaklanmıştı.

 

ANTALYA’DAKİLER DENİZE GİRDİ, ERZURUM’DAKİLER ODAYA KAPANDI!

 

Aynı gün Ukrayna’dan Antalya’ya giden uçaktaki turistler plajlara akın edip denize girerken, Palandöken’e gelen ve havalimanında davul zurnayla karşılanan Ukraynalılara kayak yasağı getirilmesi sosyal medyada büyük yankı bulmuş, siyasiler göreve davet edilmişti.

 

Konuyu Meclis gündemine bir tek İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli taşıdı. MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Erzurumlu Ahmet Gökhan Yazıcı da tepki gösterdi. Ancak İçişleri Bakanlığı kararından geri adım atmadı.

 

 

BAKAN SOYLU’YU ARADI


Bunun üzerine TÜRSAB Bölge Başkanı Kürşat Özeken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu telefonla arayarak, yıllar sonra Erzurum’a charter seferi düzenlendiğini ve bu yasağın prestij kaybına yol açtığını dile getirdi. Kent turizminin ve turizme bağlı istihdamın büyük yara alacağını Bakan Soylu’ya aktaran Başkan Özeken, “Sayın Bakanımız sağ olsun beni dinledi ve konuyu inceleyeceğini söyledi” dedi.

 

BAĞLIKAYA DA DESTEK İSTEDİ


Özeken’in Bakan Soylu ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından dün de TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, İçişleri Bakanı’nı makamında ziyaret etti. Yılbaşı tatili için kış turizm merkezlerine gelen yabancı turistlerin kısıtlamalardan muaf tutulması konusunda Bakan Soylu’dan destek isteyen Bağlıkaya, turizmciler ve tur operatörlerinin bu süreçte yaşadığı sıkıntıları anlattı.

 

 

İL HIFZISIHHA KURULU KARAR VEREBİLİR Mİ?


Yaşanan gelişmelerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, kış turizm merkezi bulunan İl Valiliklerine yazı göndererek, kayak merkezlerinde yabancı turistlere kayak izninin İl Hıfzısıhha Kurullarına bırakılmasını istediği öne sürüldü. Ancak bununla ilgili Valililekleri resmi yazının henüz ulaşmadığı öğrenildi.

 

ÖZEKEN: MERAKLA VE HEYECANLA BEKLİYORUZ


Pandemi sürecinde krizi fırsata dönüştürmenin hesaplarını yaptıklarını belirten TÜRSAB Bölge Başkanı Kürşat Özeken, “Avrupa’daki kayak merkezlerinin bir çoğu kapalı. Bu noktada Erzurum Palandöken yabancı misafirler için önemli bir alternatif. Koronovirüs önlemleri kapsamında PCR testi sonuçlarına göre ülkemize gelebilen turistlere kayak merkezlerinde muafiyet tanınması en büyük beklentimiz. Öyle ki kent esnafının da bu durumdan istifade etmesi için günlük turlar bile düzenledik. Ancak nihayetinde bu turistler kayak yapmak için şehrimize geliyorlar. Öyle ki bir sefer ile başladığımız charter uçuşlarını bugün itibariyle ikiye çıkardık. Mart sonuna kadar da üçe çıkarmayı hedefliyoruz. Bu nedenle yabancı misafirlerimize hafta sonu kayak imkanı tanınmasını heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurumlu 30 Aralık 2020 22:46

    Döviz gelecek istihdam olacaksa gelen turistlere test yapılabilir. Pozitif olan karantinada kalır negatif olan da kayağına bakar. Bürokrasi çözüm üretsin. Yasakla bir yere varılamaz. Erzurum?da o oteller zarar ederse eski zamanlara dönmek yıllar alır. Ayrıca yeni açılacaklar da panikler. Haydi siyasiler el atın şu işe.