Spor Haber Girişi : 18 Kasım 2016 16:46

Yakutiye, amatör spora kol kanat geriyor

Yakutiye, amatör spora kol kanat geriyor
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi ile Yakutiye Spor, Erzurum'da faaliyette olan amatör kulüplere ve spor lisesine çeşitli spor malzemeleri ve nakdi yardımda bulundu.
Erzurumajans-Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi ile Yakutiye Spor, Erzurum'da faaliyette olan amatör kulüplere ve spor lisesine çeşitli spor malzemeleri ve nakdi yardımda bulundu. 

Belediye Başkanı Ali Korkut, amatör sporun gelişimi için imkanları kullandıklarını belirtti. Liselerinin Futsal takımına malzeme yardımlarından dolayı Yakutiyespor Başkanı Ferhat Mergan'a da plaket verildi.

Yakutiye Belediyesi ve Yakutiye Spor Kulübü, faaliyette olan spor kulüpleri ile spor lisesine çeşitli malzeme yardımı ile maddi yardımda bulunu. Belediye Başkanı Ali Korkut, amatör sporun gelişimi için imkanların kullanıldığını belirtti. Korkut, "Amatör spora, alt yapıya yatırım yapmak gençliğe ve geleceğe yatırım yapmaktır. Gençlere örnek rol modellerin yetişmesi, gelecekte Erzurum'a başarılı sporcuların yetişmesinin ön adımıdır. Sporun her an içerisinde olan bir belediyeyiz, çabamız alt yapı ve amatörler içindir" dedi.

Mergan'a plaket

Yakutiye Belediyesi ve Spor Kulübü amatör takımlara düzenli olarak malzeme yardımı yapıyor. Yardımların nedeniyle Yakutiye Spor Kulübü Başkanı Ferhat Mergan'a Erzurum Spor Lisesi FUTSAL Gençler Kız takımı plaket sundu. Ferhat Mergan, sporun içerisinden gelen bir başkan olarak amatör sporu her zama destekleyeceklerini belirterek "Erzurum futbol ve diğer amatör sporlarda alt yapı olarak zayıf. Biz belediyemiz ve spor kulübümüzün imkanlarını amatörler için kıskanmadan kullanıyoruz. Genellikle malzeme yardımlarımız oluyor. Görebildiğim kadarıyla amatör takımlarda, değişik dallarda kurumsal anlamda destek yetersiz. Bu yardımların daha organize ve düzenli olması gerekiyor. Kamu ve özel kesimin de şehrin spor alt yapısına desteklerinin artmasında yarar var" şeklinde konuştu.

Yardımlar sevindirdi

Erzurum Spor Lisesi FUTSAL Gençler Kız takımı hocaları Ersin Dizlek, Fatih Özbayraktar, kaptanlar Betülhan Duvarcı, Zehranur Uruk ile birlikte spor malzemelerini teslim aldılar. Objektiflere gülümseyen görüntülerin yansıdığı futbol takımına 12 adet antrenman eşofman takımı, 12 adet futbol topu, 12 çift futsal salon ayakkabısı, 12 çift tekmelik, 2 adet kaleci eldiveni verildi.

Yardım alan başka bir amatör takım ise Olimpik Adımlar Spor Kulübü oldu. Yakutiye Spor Kulübü Başkanı Ferhat Mergan, Kulüp yöneticileri Ramis Başkaya, Murat Turan, Yaser Taşkeselioğlu'nun hazır bulunduğu kabulde maddi yardımda bulundu.

1968 Erzurum Spor Kulübüne ise kulüp yöneticisi Hakan Buzdağlı, Abdurrahman Koç'a, hediye edilen spor malzemeleri teslim edildi. 1968 Erzurum Spor Kulübüne 25 Çift krampon yardımı yapıldı.

Kombinaspor'a ise kulüp başkanı Nurettin Yorulmaz'a, 16 takım forma, 2 kaleci eşofmanı, futbol topu hediyeleri teslim edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.