İlçeler Haber Girişi : 07 Mart 2012 15:30

Yakutiye Belediyesi asansörlere standart getiriyor

Yakutiye Belediyesi asansörlere standart getiriyor
Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan asansörlerin bakım ve kontrolüyle ilgili olarak TSE Erzurum Müdürlüğü ile protokol imzaladı.
Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan asansörlerin bakım ve kontrolüyle ilgili olarak TSE Erzurum Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği kapsamında asansörlerin bakım ve kontrolünü TSE uzmanları yapacak. Ali Korkut, insan güvenliğinin önemine işaret ederek, asansör bakım ve kontrolünün TSE tarafından yapılmasının önemli olduğunu söyledi.
Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığı, 28106 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği” kapsamında asansörlerin yıllık kontrolünü yapmak üzere Turkak onaylı A Tipi Akredite Muayene Kuruluşu olan Türk Standartları Enstitüsü ile protokol imzaladı. Asansör yıllık kontrolünün TSE'ye verilmesinin standartlar açısından önemine işaret eden Belediye Başkanı Ali Korkut, "İnsanlarımızın can güvenliği bina içerisindeki asansörlerden başlar. Asansör güvenliği önemli bir konu. Asansörlerin bakım ve kontrolünün yapılması da ciddi bir iş. Bu noktadan bakınca TSE tarafından, Turkak onaylı A Tipi Akrediteyle işlemin yapılması güven vermektedir. Bundan böyle bölgemizdeki asansör bakım ve kontrolü TSE tarafından yapılacaktır" dedi.
Asansör yıllık kontrolünü yapacak olan kurum yetkilisi İbrahim Seyhan'da son yıllarda sık sık asansör arızaları ve kazalarının yaşandığını hatırlatarak yapılacak işin titizliğine dikkat çekti. TSE Erzurum Müdürü İbrahim Seyhan, "Yönetmelik çerçevesinde, titizlik içerisinde ve en önemlisi insana yönelik güvenlik gerektiren bir iş yapıldığının bilinciyle uzmanlarımız asansörlerle ilgili denetimleri gerçekleştirecekler. Belediye Başkanımızın bize güvenini en iyi şekilde işimize yansıtacağımızdan şüphe olmasın. Standartları her alana taşımak bizim işimiz" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.