Bölge Haber Girişi : 06 Mart 2010 00:37

Yakutiye Belediyesi'nden örnek proje!..

Yakutiye Belediyesi'nden örnek proje!..
Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından Mecidiye Mahallesi Sosyal Faaliyet Merkezi'nde düzenlediği Bilgisayarlı Muhasebe kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Erzurum Ajans-Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından Mecidiye Mahallesi Sosyal Faaliyet Merkezi’nde düzenlediği Bilgisayarlı Muhasebe kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene katılan Belediye Başkanı Ali korkut, “Kurslardaki amacımız öncelikle dört duvar arasına sıkışan kadınlarımızı iş ve beceri sahibi yapmak, aynı zamanda ev ekonomisine katkı sağlayacak bir donanıma sahip olmalarını sağlamak. Bu bizi mutlu ediyor” dedi.

Yakutiye Belediyesi yemekhanesinde düzenlenen sertifika törenine Başkan Ali Korkut’un yanı sıra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Sultan Özkan ve İş Kur yetkilileri katıldı. 5 ay süren kurs sonunda yapılan sınavlarda başarı elde eden kursiyerlere ödüllerini Belediye Başkanı Ali Korkut, Halk Eğitim Müdürü Murat Sultan Özkan, İş Kur temsilcileri ve kurs yöneticileri verdi. Törende bir konuşma yapan Ali Korkut, “Ekonomik ve sosyal yönden yeteri kadar gelişemeyen semtlerimizde açtığımız sosyal faaliyet merkezleri, kadınların dört duvar arasından çıkmasını, el becerilerini geliştirmeleri ve ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlıyor. İşkur ve Halk Eğitim Merkezinin katkılarıyla düzenlediğimiz kursu başarıyla tamamlayan kızlarımız bugün sertifikalarını alacaklar. Kursiyerlerimizin iş bulma imkanları yüksek. Şimdiden talep gelmeye başladı. Böyle bir olaya önayak olduğumuz için mutluyuz. Genç kızlarımızın iş imkanlarının genişlemesi, kadınlarımızın ev ekonomilerine katkı sağlamaları aynı zamanda onların sosyal statülerini de geliştiriyor” şeklinde konuştu.

Yakutiye Belediyesi tarafından Mecidiye Mahallesinde açılan sosyal faaliyet merkezinde bilgisayarlı muhasebe kursuna katılan 20 kız, 5 ay süren eğitimin ardından sertifika almaya hak kazandılar. 5 aylık eğitim süresi boyunca 400 lira maaş alan ve sigortalı olan öğrenciler, kurs sonunda düzenlenen sınavlarda da başarı göstererek bilgisayarıl muhasebe sertifikası aldılar. Kursu bitiren 4 öğrenciye de özel bir şirketten iş teklifi geldi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.