İlçeler Haber Girişi : 09 Eylül 2012 14:15

Yakutiye Belediyesinin projelerinde mimar çizgisi var

Yakutiye Belediyesinin projelerinde mimar çizgisi var
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, projeler için kılı kırk yarıyor. Uygulanacak her proje elinden geçen Ali Korkut, nihai kararın teknik ekip ile birlikte alındığını belirtiyor.
Erzurum Ajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, projeler için kılı kırk yarıyor. Uygulanacak her proje elinden geçen Ali Korkut, nihai kararın teknik ekip ile birlikte alındığını belirtiyor. Kırmacı semti için hazırlanan bir proje üzerinde peyzaj ve mimari proje üzerinde çalışan Korkut, “Kırk düşünüp bir yapmak gerekiyor. Bu aynı zamanda kaynakların verimli bir biçimde kullanılmasını da sağlıyor. Aynı zamanda bu benim için mesleki bir avantaj, değerlendiriyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye Belediyesi tarafından uygulanacak her projeye müdahale ediyor. Bazen projeyi bizzat çizen Korkut, uygulanan projeler üzerinde de teknik ekiple çalışmalar yapıyor. Bir projenin, mühendisliğin her koluyla ilgili uygulamaları tartışma yöntemiyle nihayete ulaştırdıklarını belirten Korkut, “Projeler, teknik elemanların mesleki becerileriyle mükemmelliğe ulaşırlar. Belki mimar olmam benim için avantaj sağlıyor. Uyguladığımız her projeye şöyle ya da böyle müdahale ediyorum. Teknik ekibimle projeler üzerinde tartışma yapıyoruz. Projelerin temelden son noktasına kadar içerisinde olmayı seviyorum. Proje çiziminden, uygulamaya kadar her adımı kontrol etmek birazda mimarlığımla ilgili durum galiba. Bazen bilgisayar üzerinde, mutlaka çıktı alınarak ve nihayetinde uygulama alanında müdahale etmezsem kendimi rahatsız hissediyorum. Projelerin en iyi biçimde çıkması, en güzelinin Yakutiye ilçe halkının hizmetine sunulması önemli, bunun yolu çizimden uygulamaya kadar her adımın tarafımdan takibinden geçiyor. Böylece en mükemmele ulaşabiliyoruz” şeklinde konuştu.

KIRMACI MAHALLESİNİN ÇEHRESİ GÜZELLEŞİYOR

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kırmacı mahallesinde uygulayacakları çevre düzenlemesinin uygulama projesi üzerinde çalışırken görüntülendi. Mimari, Peyzaj, mühendislik bakımından tartışılan Kırmacı mahallesi çevre düzenleme projesine Ali Korkut, yer yer müdahaleler yapıyor. Bir projenin fikir olarak doğmasından, uygulama alanına kadar yakın takibinden geçtiğini belirten, adeta her adımda kılı kırk yaran Ali Korkut, “Kırmacı mahallesinde çevrenin güzelleşmesi için proje uyguluyoruz Mahallelerimizde yaşam alanları oluşturarak, yaşam kültürünü geliştirebiliriz. Bu nedenle bir projenin fikir olarak doğuşundan, son noktasına kadar her yerinde olmak isterim. Proje hazırlanırken ekibimizle tartışırız ve bir karara varırız. Bazen uygulama alanında çevre halkın ilgisi ve fikirleri ufkumuzu açar, projede değişiklik de yapabiliyoruz. Ama belediye başkanı olarak her adımı takip ederim. Bir taşın yerine konulma biçimi dahi benim için önemlidir. Bunu yapmak zorundayım. Böylece yaptığınız şeyin en iyi olarak ortaya çıkması, belediye kaynaklarının en verimli biçimde kullanılmasını da sağlamış oluyorsunuz. Halka hizmet götürürken, halkın malını da en iyi biçimde kullanmak gerekiyor. Bize emanet edilen kaynakları kullanırken titizlik göstermeliyiz” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.