Erzurum Haber Girişi : 19 Nisan 2022 05:05

Yakutiye'de sıfır atık dönemi

Yakutiye'de sıfır atık dönemi
Yakutiye Belediyesi'nin almış olduğu Sıfır Atık Belgesi'nin takdimi için Erzurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

ERZURUM AJANS / Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faruk Çelik, Sıfır Atık Belgesini Başkan Mahmut Uçar’a teslim etti. 

 

Doğu Anadolu’da Sıfır Atık Belgesi alan tek belediye olan Yakutiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yapılan programa göre Sıfır Atık Projesi’nin 2023 yılına kadar aşamalı olarak yürütecek. 

 

 

Türkiye genelinde 1361 belediyeden toplam 71 belediyenin gerekli şartları yerine getirerek bu belgeyi alabildiğini belirten Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Ankara’nın doğusunda sadece 9 belediyenin bu belgenin sahibi olduğunu dile getirdi.

 

 

YAKUTİYEMİZE HAYIRLI OLSUN

 

Başkan Uçar, “Şimdi tüm hemşehrilerimizi evlerinde ve iş yerlerinde oluşan atıklarını sınıfına göre ayrı ayrı biriktirip atık merkezlerimizin ilgili bölümlerine atarak bir Sıfır Atık Gönüllüsü olmaya davet ediyoruz. Haydi gelin hep birlikte gelecek nesillerimize daha temiz, daha güzel, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için Sıfır Atık diyelim. Yakutiye Belediyesi olarak eğitim ve farkındalık çalışmaları ile Türkiye’nin en büyük çevre hareketi olan ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesine hizmete devam edeceğiz" dedi. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.