İlçeler Haber Girişi : 23 Temmuz 2012 14:30

Yakutiye kent meydanı doldu taşıyor

Yakutiye kent meydanı doldu taşıyor
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri artan halk ilgisiyle sürüyor.
Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri artan halk ilgisiyle sürüyor. Pazar akşamı “Temaşa-i Ramazan” da Kent Meydanının konuğu ilahileriyle büyük alkış alan Mustafa Yılmaz oldu. Her geçen gün vatandaş ilgisinin katlandığı, tıklım tıklım olan Yakutiye Kent Meydanında yeşil alanlarda da yer kalmadı.
Yakutiye Kent Meydanında ramazan etkinlikleri bütün yoğunluğuyla devam ediyor. Her akşam tıklım tıklım dolan alanda ramazan çarşısı, çocuklara yönelik etkinlikler vatandaşın beğenisini görüyor. Teravih sonrası başlayan sahne etkinlikleri ise ayrı bir coşkuyu doğuruyor. Pazar akşamının Kent Meydanı konuğu, ilahileriyle milyonları etkileyen Mustafa Yılmaz oldu. Susuz Çöllerdeyim, Arafat Dağı, Ey Nebi, Ey Resul, Mevlana ve birçok ilahisiyle izleyenleri mest etti. Yakutiye Kent Meydanını dolduran kalabalığın kendisini heyecanlandırdığını söyleyen Mustafa Yılmaz, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a teşekkür etti. Yılmaz, “Böylesi güzel insanlarla buluşmamızda emeği geçen Belediye Başkanımız Ali Korkut ve organizede görev alanlara teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir alan, güzel insanlarla dolu. Çok şehir gezdim, Yakutiye Kent Meydanı gibi güzeli çok az. Tarih, şu güzel medrese, bunlar çok büyük değerler. Değerini bilmek gerekiyor. Başkan Korkut’da değerini bilmiş, güzel eserin güzelliğini ortaya çıkarmış” dedi.

ERZURUM’A KATKI, OLTU TAŞI HEDİYESİ


Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un Erzurum’un değerlerinin dışarıda tanınması adına güzel bir uygulaması, bu konserde de tekrarlandı. Ali Korkut, Ramazan etkinliklerine davet edilen tüm sanatçılara, ilahi ve gazelhanlara Oltu taşı tespih hediye ediyor. “Erzurum ekonomisini de düşünmeliyiz” diyen Korkut adına Mustafa Yılmaz’a oltu taşını Organizasyonda görevli Yakup Çağlayan verdi. ‘Sabır çekilmesi’ adına verilen tespih Mustafa Yılmaz’ı mutlu etti. Yılmaz, "Sabır çekmek bizim işimiz, çok çekeriz” diyerek tespih için teşekkür etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.