İlçeler Haber Girişi : 19 Haziran 2013 13:45

Yakutiye medresesinin çevresi çiçeklendirildi

Yakutiye medresesinin çevresi çiçeklendirildi
Erzurum'un sembollerinden biri haline gelen ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Tarihi Yakutiye Medresesinin çevresi çiçeklendirildi.
Erzurumajans-Erzurum'un sembollerinden biri haline gelen ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Tarihi Yakutiye Medresesinin çevresi çiçeklendirildi.

İlhanlı hükümdarı Olcaytu zamanında Emir Hoca Cemalettin Yakut tarafından 1310 yılında inşa edilen Yakutiye Medresesi, kapalı avlulu, eyvanlı ve revaklı medrese tipiyle Anadolu'da iyi korunmuş örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Osmanlı döneminde bir süre dökümhane, 19. yüzyılın sonlarından itibaren ise askeri depo olarak kullanılan medrese Cumhuriyet döneminde 1964 ve 1973'te Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, 1991'de ise Turizm Bakanlığı tarafından onarımdan geçirildikten sonra müze olarak kullanılmaya başlandı.

Erzurum'un sembolü haline gelen ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan Tarihi Yakutiye Medresesinin çevresi Yakutiye Belediye ekiplerince çiçeklendirildi. Vatandaşlar tarihi medrese etrafında ve çiçeklerin yanında fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyorlar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.