Bölge Haber Girişi : 07 Haziran 2011 17:46

Yakutiye pencerelerini dokuya uyduruyor!..

Yakutiye pencerelerini dokuya uyduruyor!..
Yakutiye Belediyesi hizmet binasının pimapenden yapılmış pencereleri değiştirilerek, kestaneden çerçevelerle yeniliyor. Ali Korkut, amaçlarının binanın dışarıdan göz estetiğine uygun, tarihi yapıyı anımsatan görünümde olması olduğunu belirtti.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi hizmet binasının pimapenden yapılmış pencereleri değiştirilerek, kestaneden çerçevelerle yeniliyor. Ali Korkut, amaçlarının binanın dışarıdan göz estetiğine uygun, tarihi yapıyı anımsatan görünümde olması olduğunu belirtti.

Yakutiye Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl dış kaplaması kazıtılan hizmet binası, Anıtlar Kurulu kararıyla yeniden sıvanırken, pimapen camlar yerini ahşap çerçevelere bırakıyor. Ali Korkut, dış cephede sıvayı arzulamadıklarını, ancak anıtlar kurulunun kararı doğrultusunda sıva yapıldığını belirterek "Biz bir asrı aşkındır çeşitli hizmetlerde kullanılan binayı içeriden modern ve çağdaş, dışarıdan ise tarihi dokunun açığa çıkarıldığı şekilde düşündük. Ancak Anıtlar Kurulu, bu düşüncemizden farklı bir karar verdi. Dış cephenin sıva yapılmasını istedi. Biz de bu karara uygun olarak dış cepheyi sıvadık. Ancak tarihi bir binada pimapen pencere uygun değildi. Bunu kestaneden yapılmış çerçevelerle değiştiriyoruz. Kestanenin özelliği yüzlerce yıl çeşitli iklim şartlarında bozulmadan yaşayabilmesidir. Hoş bir görünüm katacağını düşünüyorum" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.