Erzurum Haber Girişi : 20 Eylül 2022 17:16

Yangın sırasında İHA muhabirine saldırı: Kral mısın lan sen?

Yangın sırasında İHA muhabirine saldırı: Kral mısın lan sen?
Atatürk Üniversitesi'ndeki merkezi yemekhanede çıkan yangını görüntülemek isteyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Ertuğrul Polat, özel güvenliğin saldırısına uğradı. Cemiyetler saldırıyı kınamadı. Rektör hala sessiz.

Atatürk Üniversitesi kampusunda yer alan merkezi yemekhanede çıkan yangını görüntülemek için İhlas Haber Ajansı muhabirleri Çağrı Korkmaz ve Ertuğrul Polat olay yerine gitti.

 

Alevlere uzak noktada görüntü alırlarken, güvenli alanda olmalarına rağmen yanlarına gelen özel güvenlik görevlileri Korkmaz ve Polat’ı bölgeden uzaklaştırmak istedi.

 

Muhabirlerin itiraz etmemesine rağmen sinirlerine hakim olamayan güvenlik görevlilerinden biri “Kral mısın lan sen hayırdır lan” diyerek, Ertuğrul Polat’ı darp etti. Aldığı darbenin etkisiyle kamerası yere düşen Polat, soğukkanlılığını korurken, saldırgan görevli arkadaşları tarafından uzaklaştırıldı.

 

CEMİYETLERDEN KINAMA GELMEDİ!

 

Görevi sadece kamuoyunu bilgilendirmek olan İHA muhabiri Ertuğrul Polat’a yapılan saldırı karşısında başta Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere Erzurum Gazeteciler Cemiyeti sessiz kaldı. Cemiyetler kınama mesajı yayınlamazken, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın da bu saldırı görüntüleri karşısında ne yapacağı merak konusu oldu. Onur SAĞSÖZ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hüseyin Yağmur 22 Eylül 2022 20:49

    Aslan güvenlik helal olsun adamın hem işine engel oluyo hemde üst perdeden konuşur gibi bı tavrı var bence iyi yapmıs güvenlik.

  • Ali tekin 21 Eylül 2022 21:06

    Yangın dehset felaketti görmeyen inanmaz ama güvenlikçi malesef hatalı davranmış durumdan vazife çıkarmış bu olmamalıydı. Rektörlük hizmet içi eğitimle görevlileri eğitmeli çünkü bu arkadaşlar öğrencilerle de muhatap oluyor ve istenmeyen çok olay oluyor. Kral mısın sen ne demek buna çare bulunmalı. Burası üniversite kampüsü kibar ve nazik olmayan kusura bakmasın ama eğitilmelidir. Kadir bey yazmış bizlerde oradaydık. polisde vardı ama bu tip olay yaşanmadı polisle. Demem o ki çok şükür kimseye bir Zarar gelmedi ama ders alınsın 50 senelik kampüs. 50 senelik yollar rektör bey yolları genişletebilir. Atlatma yaparak plastik atlatma koyarak sadece trafiği yavaşlatıyorsunuz ve trafik kuyruğu oluyor kazalar oluyor bir trafik ışığı yok bir levha yok. Bir otopark yok insanlar kaldırmakta çıkıyorlar yollara park ediyorlar kampüs 30 sene geriye gitti. Erol oral beyi hurşit beyi mumla arıyoruz. Yaşar bey bile kartal nizamiye girişi genişletmiş 4 şeritli hale getirmişti.

  • Kadir 21 Eylül 2022 11:29

    Keske bu görüntülerin öncesini de yayınlasanız. Lütfen daha objektif olun ve linç girişiminden uzaklaşın. herkesin görüntü almak için yarıştığı bir ortamda basın kartı olmadan ya da sorulduğu zaman ibraz etmeyen basın mensubu arkadaşınızı sorgulayın. Olay sizin lanse ettiğiniz şekilde yaşanmadı, bizzati oradaydım. Büyük vebal alıyorsunuz, bu şahıs işinden olsa (haksız yere) çoluğunun çocuğunun ahı sizi perişan eder. Olayları tek taraflı değerlendirmemek gerek. sonuçta herkes işini yapmaya çalışıyor.

  • Objektif 21 Eylül 2022 11:27

    Görüntü alınsa ne olur yani ne var bunda

  • Hslis demir 21 Eylül 2022 08:56

    Güvenlik de emir kulu üstlerine fazla gitmeyin ben şahinin ksn ter içinde kalmışlardı canları burnunda koşturuyorlardı. Yalnız yemekhane bölgesindeki kameralar incelensin Semaver mi yakıldı mangal mı yakıldı bakılsın. 50 senelik yemekhane durduğunu yerde yanmaz