Türkiye Haber Girişi : 14 Ağustos 2021 19:48

Yangın söndürme uçağı düştü: 8 ölü

Yangın söndürme uçağı düştü: 8 ölü
Kahramanmaraş'ta orman yangınına müdahale eden yangın söndürme uçağı düştü.

ERZURUM AJANS - Kazada uçak mürettebatında bulunan 5 Rus ve 3 Türk görevli hayatını kaybetti.

 

 

Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınını söndürmek için müdahale eden Beriev Be-200 tipi uçağın düşmesi sonucu uçaktaki personel için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

 

 

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Rusya'dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağı ile Kahramanmaraş'taki orman yangınına müdahale esnasında irtibat kesildi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.  Aynı uçağın daha önce Adana Aladağ yangınını söndürme çalışmalarına katıldığı bildirildi.

 

 

 

 

Kahramanmaraş’taki orman yangınına müdahale sırasında düşen yangın söndürme uçağındaki hayatını kaybeden Rus ve Türk mürettebatın isimleri belli oldu. Kahramanmaraş Valiliği açıklama yaptı, “Mürettebattan kurtulan olmadığı tespit edilmiştir” dedi. Düşen uçağın enkazının bulunduğu bölgede ekiplerin çalışmaları sürüyor. Uçaktaki 5'i Rus toplam 8 mürettebat ise hayatını kaybetti.

 

 

Küle dönen uçaktaki mürettebatın isimleri ise şu şekilde:

 

 

“Türk Pilot Serkan Mirzaoğlu, Orman Mühendisi Oğuz Avşar Aydın, Koordinatör Edip Uzunoğlu, Kaptan Pilot Evgenii Kuznetsov, 2.Pilot Vıladıslav Berkutov, Radyo Operatörü Nıkolai Omelchenko, Navigatör Vadim Karasev ve Teknisyen Lurii Chuborov”

 

 

 


Uçağın özellikleri

 

 

Beriev Be-200 yangın söndürme uçağı Beriev tarafından üretilen Rus yapımı bir amfibyen jet uçağı. Uçak, yangın söndürme, arama kurtarma, deniz devriyesi, kargo ve yolcu taşımacılığı için tasarlanmış olup 12 ton su kapasitesine sahip.

 

 

Düşen uçak en son Temmuz ayında Adana'nın Aladağ ilçesinde çıkan orman yangınında görev almıştı.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.