Yarını bekleyin!

 

Ankara’dan son kulisleri aktarayım.

 

AK Parti’de MKYK’nın ardından aday belirleme süreci hız kazandı.

 

Kabinede olduğu gibi MKYK’da da yaşanan büyük ‘değişim’ gösterdi ki, hiç kimsenin yeri sağlam değil.

 

Yani birçok ismin ‘siyasi geleceği’ pamuk ipliğine bağlı.

 

Ve tabi bu isimlerin başında da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen geliyor.

 

Daha önce yazdım yine yazıyorum, ‘genel merkez kulislerine’ göre Sekmen, aday gösterilmeyecek.

 

Her ne kadar kendisi bu konunun tartışmaya açılmasına tahammül edemese de MKYK’dan çıkan sonuç bu durumun bir göstergesi.

 

Öyle ki, Sekmen’e her daim ‘ağabeylik’ yapan Binali Yıldırım bile artık listede değil!

 

Ayrıca Sekmen genel merkezdeki ağırlığını da kaybetmiş durumda.

 

Siz de görüyorsunuz son birkaç haftadır çırpınış içinde.

 

Daha geçen hafta kürsüye çıkıp, ‘milletimiz elinde tutsun’ diye bağırmadı mı?

 

Hemen ardından Erzurum medyasından aradığını bulamamış olacak ki, Ankara basınına “gelin” dedi.

 

AK Parti’ye yakınlıklarıyla bilinen Hande Fırat’tan Zafer Şahin’e kadar şehre davet etmediği gazeteci kalmadı. İstanbul’a aday gösterileceğine dair kulis haberleri bile çıktı.

 

En son Bilal Erdoğan ile fotoğraf vermeye çalışıyordu ki, başkentte “umduğunu bulamadı” yorumları yapıldı.

 

Boşuna denmemiş “kader gayrete aşıktır” diye… Tüm bu ‘ince dokunuşları’ yeniden aday olmasını sağlar mı bilmem lakin genel merkezde ‘değişim’ isteyen çok sağlam bir ekip var.

 

Ayrıca yine ‘genel merkez kulislerine’ dayanarak söyleyeyim Sekmen’e ‘yol arkadaşlığı’ yapacak ‘şimdilik’ ilk dört isim; Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Horasan Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın, Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar ve Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli.

 

Bu isimler de aday gösterilmeyecek.

 

Dikkatinizi çekeyim eski bakan Mustafa Varank ile Haluk İpek gibi isimlerin MKYK’ya girememesi özellikle Muhammed Cevdet Orhan’ın moralini alt üst etmiş.

 

Genel Merkez ile dirsek temasını yitirdiği konuşulan Orhan’ın hiç değilse Ankara’da bir görev için çabaladığı kulislerde konuşuluyor.

 

Bu arada Genel Başkan Vekili Efkan Ala’nın gölgesindeki isim Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Muhammet Ali Yılmaz… Yılmaz’ın gönlünde yatan belediye başkanlığı için Çat’ı gözüne kestirdiği kulislerden sızdı.

 

Parti tabanında karşılığının olmadığını düşündüğüm Yılmaz’ın, dediğim gibi siyaseti tabandan değil de tavandan yapması daha şimdiden Çat’ta ve teşkilatta gündem oldu. Yılmaz’ın önce parti sonra ilçe halkında kabul görüp görmeyeceğini zaman gösterecek.

 

Ve Oltu. Efkan Ala’nın memleketi.

 

BBP’den seçilen daha sonra AK Parti’ye geçen belediye başkanı Necmettin Taşçı’nın durumu belirsizliğini koruyor.

 

İlçede AK Parti tabanıyla kopuk olduğu bilinen Taşçı ile ilgili Efkan Ala’nın ne diyeceği merak konusu olurken, rakipleri de boş durmuyor.

 

Aday adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Eftal Gülcü ‘güçlü bir rakip’ olarak öne çıkarken, partinin bir diğer kozunun işadamı Çetin Gözütok olduğu konuşuluyor.

 

İl teşkilatının güçlü isimlerinden biri olan Gözütok’a genel merkezinde ‘yeşil ışık’ yaktığı belirtiliyor.

 

Yakutiye…

 

Palandöken…

 

İspir ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in memleketi Uzundere

 

Ve tabi ki Büyükşehir…  Sütre arkasında bekleyen sürpriz isimler için yarını bekleyin derim.

 

Sizleri AK Parti Grup Toplantısından sonra sızacak kulis bilgileriyle buluşturacağım. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kamil bey 19 Ekim 2023 13:51

    Geçen sene bu ay kullandığım su ücreti 45TL. Bu sene aynı eve gelen su faturası 320 TL. Ekonomist sekmen buna da bir çözüm bulacak mı yoksa ESKİ nin başındakiler nasıl olsa yüklü aaş alıyoruz vatandaşlarda da para gani ödesinler diye düşünmeye devam edecekler mi?

  • nihat özdemir 18 Ekim 2023 12:22

    Araştırma hastnesini haber yapmanız lazım. Hastane nin birçok konuda eksiği var. Otoparklar sıkıntı. otopark planı ve işaretlemeleri yok. Asansörler yetersiz, öğrenim elemenalrına ayrılmış boş asansör var. millet sıra bekliyor, hastane içinde telefonlar çekmiyor, temizlik sıkıntısı var, 3.katta doğum salonunda böcek gördük, rektör hastaneye hiç uğramıyor galiba, ya da işten anlayan yok. Lütfen hastaneyi haber yapın,

  • Ali er 15 Ekim 2023 23:03

    Erzurum kötüye gidiyor ama bunu sekmen değil biz oy vererek yaptık. Oy vermezseniz sekmen ceketini alıp geldiği yere evine gider. Bunu anlayalım lütfen.

  • ahmet tekin 13 Ekim 2023 21:33

    akp genel merkezi artık gelip halimizi görsün kendi karar versin bunların yaptıkları zulumdur. Ben Allaha havale ediyorum sekmeni. Allahından bulsun. Erzurumu mahvetti. üniversiteyi mahvetti. hereşyi yolları kaldırımları mahvetti. bedavaya gelen suyun fiyatı astronik oldu. gölden gelen su için aylık 350 tl fatura olur mu. elektrik parası kadar su geliyor. resmem soygun var. bir yetkili çıkıp demiyor ki durun. Sayın cumhurbaşkanımız bu zulmü bitirecektir.

  • Halis demir 13 Ekim 2023 08:29

    Erzurumlu olarak sekmene oy vermem başkası olsun kim olursa olsun. Adam kıtlığı yok Erzurum?da belediye başkanlığı yapacak insan çok ama başkanlık Serdar sevimli nin hakkıdır geçen dönem hakkını yediler bu dönem erzurum onu bağrına basar. Mutlaka aday olmalıdır.

  • Bir Bilen 12 Ekim 2023 01:13

    vatandaş mehmet sekmene oy vermez artık Ankara akp genel merkezide bunu bilir ya cengiz yavilioğlu ya zehra taşkesenligil olabilir

  • Onurlu Vatandaş 11 Ekim 2023 15:26

    Ey yorumcu kardeşler; Yorumlar çamur at izi kalsın şekline dönüşmüş bakıyorum da birileri surekli Muhammed Tohumcuyu yazıyor. Şahsi meselen varsa git yüzüne soyle korkak gibi buralardan niye iftira atıp karaliyorsun insanları senin onurun olmaya bilir Orhan Çınar bu insanlar onurlu insanlar. Arpaniz kesilince mi konuşuyorsunuz sadece.

  • MAĞDUR PERSONEL 11 Ekim 2023 13:44

    sekmene daire başkanıma genel müdürüme 10 yıllık verdiğim emeklerin tamamı haram olsun ahirette hesaplaşacağız artık

  • aziziyeli 11 Ekim 2023 11:35

    Ah onur sağsöz ah Cevdet gidecek gitmesine de geride bıraktığı enkaz ne olacak, borç batağındaki belediye, onlarca paravan şirket, faturalandırılan ancak yapılmayan işler, ne olacak hesabını kim verecek.

  • Ali 10 Ekim 2023 22:33

    İnşallah sekmen giderde kurtuluruz.bak burdan uyarıyorum gitmeden hakkini yediklerinin hakkini ver ahirete bırakma. Yoksa hesap veremezsin eğer ahiret inancın varsa

  • Halis Demir 10 Ekim 2023 21:30

    Kimyanız bozulacak ama Sekmen devam eder. Mahmut uçar devam eder. Muhammed sunar da devam eder. Sende susarsın onur kardeş.

  • Orhan Çınar 10 Ekim 2023 21:29

    Tortumlu özel kalem müdürü Muhammet Tohumcu Cevdet orhani vekil bile yapar. Bütün akrabalarını Aziziyeye aldırdı ılıcada herkes boş gwzsin

  • halis demir 10 Ekim 2023 20:39

    sekmen bey lütfen artık sizi istemiyoruz. lütfen geldiğiniz gibi gidin daha küçülmeyin. Biz sana kesinlikle oy vermiyoruz sana değil akp verdik ama artık senin yüzünden akp yde oy vermeyiz. lütfen partine davaya zarar verme. Üniversite arazilerine verdiğin zarar için seni Allaha havale ediyorum. Kim ki bu üniversiteye zarar verirse bu şehre zarar verirse Allahtan bulsun. sizi Allaha havale ediyorum.