Medya Haber Girişi : 22 Mart 2017 19:15

Yaşadıklarını Erzurum Ajans'a anlattı

Yaşadıklarını Erzurum Ajans'a anlattı
Gazeteci Orhan Bozkurt ve Radyo Ritm Genel Yayın Yönetmeni Mesut Gülrek'in gündeminde, Erzurum'da önceki gün meydana gelen kanlı kavga ve bu kavgayı görüntülemeye çalışırken bir polis memurunun gazetecilere yönelik saldırısı vardı.
Erzurumajans-Erzurum'daki sallamalı kavga, Türkiye gündemine oturduğu gibi, Erzurum'daki yayın kuruluşlarının da başlıca gündem maddesi oldu. Gazeteci Orhan Bozkurt'un hazırlayıp sunduğu, Genel Yayın Yönetmeni Mesut Gülrek'in de yorumlarıyla katıldığı "Erzurum Ajans" adlı program, kavgayı görüntülemeye çalışırken bir polis memurunun saldırısına uğrayan YENİGÜN muhabiri Fırat Yakut'u konuk etti. Gazeteci Yakut, başından geçen olayı Radyo Ritm dinleyicileriyle paylaştı. 

Radyo Ritm'de her sabah 09.00'da başlayan "Erzurum Ajans" programı, dün de yine birbirinden ilginç konuları ele aldı. Türkiye ve Erzurum gündeminden öne çıkan haber başlıklarını dinleyicilerine aktaran programda, Gazeteci Orhan Bozkurt ve Radyo Ritm Genel Yayın Yönetmeni Mesut Gülrek'in gündeminde, Erzurum'da önceki gün meydana gelen kanlı kavga ve bu kavgayı görüntülemeye çalışırken bir polis memurunun gazetecilere yönelik saldırısı vardı. Programa konuk olarak katılan YENİGÜN muhabiri Fırat Yakut, söz konusu kavgayı ve uğradığı çirkin saldırıyı Radyo Ritm dinleyicilerle paylaştı. Aynı anda internet üzerinden yayın yapan ve on binlerce kişi tarafından izlenen programda Fırat Yakut, kavgayı görüntülemeye çalıştığı esnada karşı karşıya kaldığı müdahalenin hayret uyandırıcı olduğunu söyledi. 

"SONUÇTA BEN İŞİMİ YAPIYORDUM"

Gazeteci Fırat Yakut, "Kavganın neredeyse yatıştırılmak üzere olduğu bir andı. Şahıslar etkisiz hale getirilmiş ve her birisi bir başka yöne doğuru uzaklaştırılmıştı. Tam bu sırada bir bağırma sesi duydum ve karşımda o polis memurunu gördüm. Aslını sorarsanız, ortada bağırılmasını gerektiren bir durum da yoktu. Ortam sakinleştirilmişti ve bu polis memuru üzerime doğru yürümeye başladı. Yanıma geldi yumruğuyla müdahale eti, 'şimdi seni de gebertirim' gibi tehditvari ve kaba bir ifade kullandı. Kendisine basın mensubu olduğumu  söyledim, buna rağmen 'kim olursan ol' mealinde karşılık verdi. Yumruk salladı, yüzüme gelmesin diye elimi kaldırdım, yumruk telefonuma denk geldi ve yere düştü. Kayıttan yine de çıkmadım. Zaten o polis memurunun bu tavrı o kadar kaba ve dikkat çekiciydi ki; çevremde bulunan insanların tepkileri bile o görüntülere saniye saniye yansıdı. Sonuçta ben orada işimi yapmaya çalışıyordum. O polis memuru da, işini yapacaktı ve tıpkı diğer meslektaşları gibi kavga eden şahıslara müdahale edecekti. Ama o tam tersini yaptı." diye konuştu. 

BİR DAHA YAŞANMAMASI VURGUSU... 

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün birbiri ardına gerçekleştirdiği başarılı çalışmalara vurgu yapan Fırat Yakut, "Biz Erzurum'da Emniyet Müdürlüğü'müzün çalışmalarına yönelik olarak çok güzel haberler yaptık, güzel işler çıkardık. Kaldı ki, kurum hakikaten de güzel işler yapıyor. Ama maalesef o olaydaki polis memurunun yaklaşımı, bazen böyle bir çuval inciri berbat edebiliyor" ifadelerini kullandı. 

Gazeteci Orhan Bozkurt ve Mesut Gülrek de, söz konusu olayın basın çalışanlarını çok üzdüğünü ifade ederek, böyle olayların bir daha yaşanmaması için kurumsal anlamda da gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı. Program, Erzurum gündemi üzerine söyleşilerle sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.