Erzurum Düzenleme Tarihi : 30 Aralık 2022 13:30 Haber Girişi : 30 Aralık 2022 12:50

Yaşlı kadın hareketsiz kalıncaya kadar boğazını kesmiş!

Yaşlı kadın hareketsiz kalıncaya kadar boğazını kesmiş!
Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Melek Bulut'u öldüren Mustafa Kuvvetli hakkında verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerekçeli kararını açıkladı.

Olay, 15 Ekim 2020 tarihinde Erzurum'un Palandöken ilçesine bağlı Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, annesi Melek Bulut’u (74) ziyaret etmek için evine giden kızı, korkunç manzarayla karşılaştı.

 

Kızı, yanına yaklaştığında annesinin boğazı kesilerek öldürülmüş olduğunu gördü. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, kapıda zorlanma olmadığı belirtildi. Bulut’un cenazesi, otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.


Olayın ardından geniş çaplı tahkikat sürdüren cinayet masası ekipleri, yaşlı kadının yakınlarının ifadeleri doğrultusunda şüpheli Mustafa Kuvvetli’yi (44) gözaltına aldı. Şüphelinin su tesisat tamircisi olduğu, yaşlı kadının evine tamirat için geldiği ve aralarında tartışma yaşandığı öğrenildi. Mustafa Kuvvetli'nin, yaşlı kadının kendisine ağır hakaret ettiğini belirterek, buna istinaden cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi.

 

CEZA YAĞDI

 

Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında musluk tamiri için gittiği evde Melek Bulut'u boğazını keserek öldüren Mustafa Kuvvetli, 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme', 'kilitlenmek suretiyle hırsızlık' suçlarından da toplam 9 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

 

İFADESİNDE "KÜFRETTİĞİ İÇİN ÖLDÜRDÜM" DEMİŞTİ

 

Tutuklu zanlı Mustafa Kuvvetli, Melek Bulut'un kendisini bozuk olan banyo musluğunu tamir için çağırdığını, sorun olmadığını söyleyince küfrederek bıçakla saldırdığını söyledi. Karar duruşmasında Kuvvetli, 'kasten öldürme' suçunda ağırlaştırılmış müebbet, 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme'den 6 ay, 'cinsel saldırı' suçundan 5 yıl ve 'kilitlenmek suretiyle hırsızlık' suçundan ise 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 

KARARIN GEREKÇESİ AÇIKLANDI

 

Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, kararın gerekçesini de açıkladı. Gerekçeli kararda, Mustafa Kuvvetli hakkında 'kasten öldürme', ''kilitlenmek suretiyle hırsızlık' suçlarından dava açıldığı aktarılan kararda, 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçundan da dava açıldığı ve birleştirme kararı verildiği belirtildi. Kararda, olay yeri inceleme raporuna göre, kapının açık olduğu ve zorlama olmadığı, girişte sayaç üzerinde evin anahtarının bulunduğu, evde dağınıklık ve boğuşma izlerinin bulunmadığı, mutfak tezgahında ve odada iki bıçak olduğu, televizyonun sesinin açık olduğu yer aldı. İHA

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer 01 Ocak 2023 11:49

    Müebbet deniyor aslında değil onbeş yirmi yıl yatıyor çıkıyorlar. Adalet böyle olmaz Millet mecbur mu azılı katilleri beslemeye . O yedikleri kan olsun irin olsun gebersin . İdam şart deniyor ama yok olmuyor . İslama şeriate kurban olurum esas adalet odur . İnşallah uygulanır . Batının pislik bize yaramayan kanunlarını istemiyoruz

  • alihan önder 31 Aralık 2022 17:07

    kadını işkenceyle öldürmüş belki de tecavüz etmiş yetmemiş boğazını kesmiş bu kadının oğlu şimdi ne yapsın müebbet nedir ki. o adamı öldürüp beni müebbet yatırsalar nedirki. böyle adalat mi olur.