Ekonomi Haber Girişi : 08 Temmuz 2018 22:15

Yatırıma ‘temel’ desteği

Yatırıma ‘temel’ desteği
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Erzurum’a yatırım yapacak tüm girişimcilerimizin işyeri temelini biz atacağız” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Erzurum’a yatırım yapacak tüm girişimcilerimizin işyeri temelini biz atacağız” dedi. 

Yaklaşık iki yıl önce hükümetin ‘süper teşvikler’ içeren Cazibe Merkezleri Programı (CMP), bu yıl başında yapılan düzenlemeyle ‘Yeni Teşvik Sistemi’ adını almıştı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 23 ilin ‘6’ncı Bölge’ teşviklerinden eşit şekilde yararlanmasını sağlayacak olan sistem hayata geçti. İlk açıklandığı dönemde 23 ilde 3 bin 280 yatırım projesinin yer aldığı projede yapılan düzenlemenin ardından bu rakamda düşüş oldu. Ancak yine de 23 kentte 2 bini aşkın yatırım projesinin yer alacağı belirtildi.

AZİZOĞLU SAYESİNDE HIZLANDI

Bu arada Erzurum’da Vali Seyfettin Azizoğlu’nun girişimleriyle yapımı hızlı bir şekilde tamamlanan 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde arsa tahsis işlemleri aylar öncesinden tamamlanmıştı. Bürokratik işlemlerin bir an önce tamamlanması için büyük gayret gösteren Vali Azizoğlu, girişimcilerin yatırımlarını gerçekleştirmek için ilgili bakanlıklardan teşvik ve tahsis belgelerini aldıklarını belirtti. Bunun belli bir zaman alacağını belirten Vali Azizoğlu, “Biz şehrimiz adına tüm işlemlerimizi tamamladık. Yatırımcılarımız için aylar öncesinden hazırlıklarımızı yapmıştık. Bakanlıklar nezdinde tamamlanacak olan işlemlerin ardından herkes işe koyulacak” dedi.

BÜYÜKŞEHİR DE DESTEK VERDİ

Vali Seyfettin Azizoğlu, çeşitli sektörlerde yatırım yapacak olan işadamlarına temel desteği vereceklerini de bildirdi. Vali Azizoğlu şunları söyledi. “6’ncı bölge teşvikleri yatırımcılarımıza büyük katkı sağlayacak. Bununla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in de katkılarıyla işadamlarımıza temel atma desteği vereceğiz. Kentimize yatırım yapacak olan müteşebbislerimizin işyeri temellerini biz atıp sonrasını onlara bırakacağız. Bu da onlar için önemli bir katkı olacak” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.