Erzurum Haber Girişi : 25 Ekim 2023 17:42

Yavi katliamının acısı 30 yıldır dinmiyor

Yavi katliamının acısı 30 yıldır dinmiyor
1993 yılında Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi köyünde terör örgütü PKK mensuplarının kalleşçe beşi çocuk 32 kişiyi kurşuna dizerek yaptığı katliamın izleri aradan geçen 30 yıla rağmen unutulmuyor.

Çat ilçesine 17 kilometre uzaklıktaki Yavi Köyü, 25 Ekim 1993'te gasp ettikleri kamyonetle gelen PKK'lı teröristlerin vahşice sivil katliamlarından birini yaşadı.

 

Mahalle kahvehanesinde o gece haberleri seyretmek için toplananlar ile dışarıdan çevirdikleri genç ve çocukları, uzun namlulu silahlarla yaylım ateşine tutan teröristler, bu katliamda 5'i çocuk 32 kişiyi şehit etti, çok sayıda kişi yaralandı.

 

 

Terör örgütünün gerçek yüzüne tanıklık eden Yavi halkı, aradan geçen 30 yıla rağmen bir gün bile unutmadıkları katliamı ve yaşadıkları acıyı ilk günkü gibi yüreklerinde hissediyor. 30 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından katledilen 5'i çocuk, 32 kişi, düzenlenen Yavi Köyü’nde törenle anıldı. Vali Mustafa Çiftçi ve beraberindekiler, törenin sonunda mezarları ziyaret ederek karanfil bıraktı. Törene katılanlar, 30 yıl önce hayatını kaybeden yakınlarının mezarlarının başında dua etti.

 

Yavi Mahallesi'ne girişteki şehitlikte düzenlenen törene Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Metin Düz, Çat Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can ve bölge halkı katıldı.

 

 

Yavi Şehitliği'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Törende konuşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “Bugün şehitlerimizi anmak üzere bir araya toplanmış bulunuyoruz. Bundan 30 yıl önce hiçbir günahı olmayan 32 vatandaşımızı hain terör örgütü PKK’nın uzun namlulu silahlarla taranması sonucu şehit edildiler. Allah bütün şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin. Allah böyle acıları bir daha yaşatmasın. Şu anda ülkemizin birliği için mücadele eden askerimize polisimize Allah güç kuvvet versin. Bu topraklarda yaşamak için daima güçlü olmamız gerekiyor. Zayıf milletlerin bu topraklarda yaşama şansı yok. Tarihte bu topraklarda nice devletler kuruldu yok oldu gitti. Onun için bu topraklarda daima birlik ve beraberlik içerisinde güçlü olmak durumundayız” diye konuştu. 

 

Konuşmaların ardından Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can tarafından dua edildi. Törenin sonunda programa katılan protokol mensuplarınca şehit mezarlarının üzerine karanfil bırakılarak dua edildi. İHA 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.