Eğitim Haber Girişi : 30 Mart 2015 19:45

Yavuz Selim'de vefa eğitimine mezun öğrenci desteği

Yavuz Selim'de vefa eğitimine mezun öğrenci desteği
Yavuz Selim Anadolu Öğretmen Lisesi eski mezunlarından oluşan bir grup eski okullarını ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.
Erzurumajans-Yavuz Selim Anadolu Öğretmen Lisesi eski mezunlarından oluşan bir grup eski okullarını ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.

Yavuz Selim Anadolu Öğretmen Lisesi eski mezunlarından Doç. Dr. Hasan Türkez, Doç. Dr. Gonca Alak, Yard. Doç.Dr. Ahmet Polat ve Ömer Faruk Kızılkaya'dan oluşan bir grup eski okullarına vefa ziyaretinde bulundular. Okul Müdürü Ümit Gergit'in daveti üzerine okullarına gelen eski mezunlar duygu dolu anlar yaşadılar. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden eski mezunlar daha sonra okulun spor salonunda öğrencilerle toplu bir sohbete katıldılar.

Değerler eğitimi çalışmaları bünyesinde "vefa" konusunu işleyen eski mezunlar "Yavuz Selim" isminin kendileri için ne kadar önemli olduğunu anlatıp, bulundukları pozisyonlara gelmelerinde okullarının, okulda kazandıkları dostlukların önemini anlatarak öğrencilerden okullarına sahip çıkmalarını ve sağlam dostluklar kurmalarını istediler. Eski Mezunlar yıllar sonra bir mesajla bir araya gelebilmelerinin ve aynı paydada buluşabilmelerinin, Yavuz Selim'de kazandıkları dostluk ve muhabbet ortamından kaynaklandığını anlatarak bundan sonra daha sık bir araya gelmek istediklerini belirttiler. Anıların ve iyi niyetlerin paylaşıldığı sohbette keyifli ve duygulu anlar yaşandı.

Eğitim yaşantılarında çektikleri sıkıntıları anlatan Doç.Dr. Hasan Türkez, "Bugün okulunuzu gezdik ve ülkemizin gelişimine bağlı olarak eğitim şartlarının da değiştiğini gururla gözlediklerini ifade etmek isterim. Okulumuzun şartlarının iyileştirilmesinde emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim öğrenciliğimiz döneminde şu andaki imkanların hiçbiri yoktu. Devletimiz güçlendikçe imkanlarımız da artıyor. İnşallah sizler daha iyi yerlere geleceksiniz ve sizden sonrakiler sizden de iyi şartlarda eğitim- öğretim görecekler. Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Geleceğimizin daha iyi olması için sizlerin çok çalışması ve üretmesi gerekiyor. Bizler de sizlerin eğitimi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi.

Yavuz Selim mezunlarını bir araya getirmek amacıyla Yavuz Selim Mezunlar Derneği kurulması için çalışma başlatılacağının da dile getirildiği ziyaret iyi niyet dilekleriyle bitirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.