Eğitim Haber Girişi : 29 Ekim 2017 18:15

Yazar Okur buluşmaları Erzurum'da gerçekleşti

Yazar Okur buluşmaları Erzurum'da gerçekleşti
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 18 ilde Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ile ortaklaşa düzenlediği "Yazar-Okur Buluşmaları" Erzurum'da da gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 18 ilde Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ile ortaklaşa düzenlediği "Yazar-Okur Buluşmaları" Erzurum'da da gerçekleştirildi. Proje kapsamında Erzurum'a gelen yazarlar Erzurum Final Lisesi'nde öğrencilerle ve edebiyatseverlerle buluştu.

Erzurum Final Lisesi'nin gösteri salonunda Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Dil ve Edebiyat dergisi genel yayın yönetmeni araştırmacı-yazar Üzeyir İlbak'ın yöneticiliğinde gerçekleştirilen programda yeni nesil şairlerinden Aykut Nasip Kelebek ve Selim Sina Berk dinleyicilere yazma maceralarını anlattı, öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Yazma eyleminin zengin ve yoğun okuma süreciyle desteklenmesi gerektiğinin altını çizen genç şairler, bilhassa para kazanmak için yazılan popüler kitapların okura pek bir şey katmadıklarını söyleyerek okura yeni şeyler söyleyen, düşündüklerinin aksini ortaya koyup ve farklı düşünme alanları açan kitaplara yönelmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Programın sonunda genç şairler Kelebek ve Berk şiirlerinden örnekler okudular. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan şairler, Erzurum'un kadim kültürün başkenti şehirlerden biri olduğunu bir kez daha hissettiren öğrencilere teşekkür ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.